Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες από τους κομμουνιστές δημάρχους

Τη βαθιά θλίψη τους στις οικογένειες των νεκρών εκφράζουν οι Δημοτικές Αρχές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και οι κομμουνιστές δήμαρχοι, που έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για τη στήριξη των τραυματιών και πυροπαθών. Οι συγκεκριμένοι Δήμοι, καλούν τους δημότες τους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης. Ήδη η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη.

Δήμος Πάτρας

Ο Δήμος Πάτρας καλεί τους δημότες να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας, ως ελάχιστη έκφραση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής.

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στην οδό Κοραή 5 (απέναντι από τον Ι.Ν. του Αγίου Ανδρέα – Τράπεζα Τροφίμων Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου), καθημερινά, από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Δήμος Καισαριανής

Ο Δήμος Καισαριανής εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη βαθιά του θλίψη, επισημαίνοντας πως τώρα χρειάζεται ο λαός της Καισαριανής να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του.

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο Καισαριανής από την Κοινωνική Υπηρεσία (1ος όροφος), καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Δήμος Χαϊδαρίου

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου καλεί τους Χαϊδαριώτες άμεσα να συνδράμουν τους πυρόπληκτους με είδη πρώτης ανάγκης, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Τα είδη θα συγκεντρώνονται:

Στο Δημαρχείο του Χαϊδαρίου από την Κοινωνική Υπηρεσία, καθημερινά από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και από τις 3 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στην είσοδο, στο φύλακα του Δημαρχείου.

Στο ΚΑΠΗ του Δάσους από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.

Ήδη πραγματοποιείται αιμοδοσία στο «Αττικό» Νοσοκομείο (τμήμα Αιμοδοσίας) από τις 9 μ.μ. έως τις 2 μ.μ.

Δήμος Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης καλεί τους Πετροπουλιώτες να σταθούν δίπλα στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Επίσης καλεί τους μαζικούς φορείς και τους συλλόγους της πόλης να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να προχωρήσουν σε άμεση ενημέρωση των μελών τους.

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο δημοτικό κτίριο, στην οδό 25ης Μαρτίου 164 (δίπλα στο θερινό κινηματογράφο) μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιούλη και ώρες 8 π.μ. με 3 μ.μ. και 6 μ.μ. με 9 μ.μ. Τα είδη θα παραδοθούν την Παρασκευή 27 Ιούλη.

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου

Ήδη η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των κομμουνιστών δημάρχων είναι συγκινητική.

Στο Χαϊδάρι, όπως ενημερώνει ο Δήμος, εκατοντάδες είναι οι οικογένειες με τα μικρά τους παιδιά, που φέρνουν συνεχώς πράγματα, παραδίδοντας παράλληλα μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Επίσης, παραδίδουν προϊόντα πολλοί νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία που καταφτάνουν στο Δημαρχείο.

Μία ιδιαίτερη στιγμή ήταν η προσφορά ειδών από μια παρέα παιδιών, μαθητών Γυμνασίου του Χαιδαρίου, οι οποίοι αγόρασαν από το χαρτζιλίκι τους όσα περισσότερα πράγματα μπορούσαν και τα παρέδωσαν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Άλλη τέτοια στιγμή, ήταν η συγκινητική προσφορά ενός ανέργου που παρέδωσε μια τσάντα πράγματα, κυριολεκτικά από το υστέρημά του!