Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας: «Εγκληματική» η στάση της κυβέρνησης Τζόνσον απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού

Για «εγκληματική αποτυχία» της συντηρητικής κυβέρνησης Τζόνσον να προστατεύσει τους βρετανούς εργαζόμενους από την έξαρση του κορονοϊού (Covid-19) κάνει λόγο η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας της Βρετανίας (YCL).

Σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων, η βρετανική Κομμουνική Νεολαία αναφέρει πως η «Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδείχθηκαν ανίκανες και απρόθυμες να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων από την έξαρση του ιού, ο οποίος κατέλαβε τώρα την Ευρώπη. Η αποτυχία αυτή να παρθούν μέτρα ελέγχου είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας (τους) να μην επηρρεαστεί η οικονομική δραστηριότητα και τα ποσοστά κέρδους, κυριολεκτικά ρισκάροντας τις ζωές εκατομμυρίων. Τώρα ζούμε τις επιπτώσεις και την πιθανότητα μιας γενικευμένης έξαρσης (του ιού) στη Βρετανία».

Η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας υπογραμμίζει τις σταθερές και αποφασιστικές προσπάθειες της Κίνας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και προσθέτει: «Η ανταπόκριση του Μπόρις Τζόνσον και του υπουργικού συμβουλίου υπήρξε επικίνδυνα απρόσεχτη. Οι δεξιοί παλιάτσοι που αποτελούν αυτήν την κυβέρνηση έχουν επιδοθεί σε επικίνδυνα, αντιφατικά και ανάλγητες δηλώσεις σχετικά με τον ιό […] Και πάλι, το κίνητρο τους είναι ξεκάθαρο. Οι αγορές στη Βρετανία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από την οικονομική κρίση του 2008. Οι «Τόρις» (σ.σ. κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα) νοιάζονται μόνο να προστατέψουν την κερδοφορία, διατηρώντας την «κανονικότητα» για όσο περισσότερο διάστημα γίνεται».

yclΣτην ανακοίνωση σημειώνονται οι τραγικές συνέπειες που είχε για το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας (NHS) η λιτότητα και οι περικοπές που προηγήθηκαν επί μια δεκαετία.

Η Κομμουνιστική Νεολαία της Βρετανίας ζητά από την κυβέρνηση να παρθούν άμεσα μια σειρά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος όλων των παιδικών σταθμών, σχολείων και πανεπιστημίων, της άμεσης νομοθέτησης μέτρων για πληρωμένες άδειες προς τους εργαζόμενους, της έκτακτης χρηματοδότησης του εθνικού συστήματος υγείας με 15 δις λίρες, την συνεργασία της Βρετανίας με την Κίνα και άλλες χώρες για την καταπολέμηση της πανδημίας, κ.α.

«Οι εργαζόμενοι δε μπορούν να ανεχτούν αυτήν την εγκληματική στάση», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση της η Κομμουνιστική Νεολαία και προσθέτει την ανάγκη οργάνωσης των εργαζόμενων και του λαού.

Πηγή: idcommunism.com