Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έφυγε από τη ζωή η γνωστή φίλαθλος του Πανιωνίου Ρενάτα

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια του Πανιωνίου και το υγιώς σκεπτόμενο κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου καθώς έφυγε χθες από τη ζωή μια από τις πιο αγαπητές φυσιογνωμίες του φίλαθλου κοινού, η Ρενάτα Λαζάρου.

Η ιστορία της και ο αξιοπρεπής αγώνας που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή ενάντια στην επάρατη νόσο, κέρδισε τον σεβασμό των οπαδών όλων των ομάδων. Μέλος των οργανωμένων οπαδών του Πανιωνίου «Πάνθηρες», η Ρενάτα κατάφερε να γκρεμίσει τα οπαδικά τείχη και τον τυφλό φανατισμό.

Πάντοτε έδινε ηχηρό παρών στις αναμετρήσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, καθώς δεν ήθελε να λείπει στιγμή από το πλευρό των «κυανέρυθρων». Σε συνέντευξη της στο «Εθνοσπορ» πριν από εννιά μήνες η ίδια έλεγε: «Πρέπει κάποιοι άνθρωποι να καταλάβουν ότι οι οπαδοί δεν είμαστε αυτά τα κωλόπαιδα που νοµίζουν. Είµαστε αλληλέγγυοι. Μαζί στη ζωή, απέναντι στα γήπεδα. Οι οπαδοί είµαστε ροµαντικοί άνθρωποι».

Στα γήπεδα όλης της χώρας, οπαδοί όλων των ομάδων, αποχαιρέτησαν τη Ρενάτα, όπως την είχαν στηρίξει στο μεγάλο αγώνα που έδινε το προηγούμενο διάστημα. «Συνέχισε να τραγουδάς στα πέταλα του ουρανού. Αντίο Ρενάτα» έγραφε ένα πανό φιλάθλων της ομάδας των Τρικάλων.

«Ενέπνευσες, όλους εκείνους που αγωνίζονται κατά της κωλοαρρώστιας» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνιού “Πάνθηρες”, ενώ τόσο η ΠΑΕ και η ΚΑΕ Πανιώνιος, ο Ερασιτέχνης και οι παλαίμαχοι του συλλόγου είπαν το δικό τους αντίο. «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Ρενάτας Λαζάρου. Καλό ταξίδι» έγραψε η ΠΑΕ Πανιώνιος.