Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τον Τάσο Θεοφίλου

Όπως γνωστοποιεί με ανάρτησή του στο facebook ο Τάσος Θεοφίλου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία είχε κηρυχθεί αθώος.

Η αίτηση αναίρεσης -συνεχίζει ο αναρχικός- θα εξεταστεί στις 11 Μαΐου στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και αν γίνει δεκτή, ο Τάσος Θεοφίλου σημειώνει ότι θα επιστρέψει στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες μέχρι να επαναληφθεί το Εφετείο από άλλους δικαστές.

Θυμίζουμε ότι στις 8 Ιουλίου 2017 και ύστερα από πέντε χρόνια στη φυλακή ο Τ. Θεοφίλου αθωώθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 8 Ιουλίου 2017 ύστερα από 5 χρόνια στην φυλακή ο Τάσος Θεοφίλου κρίθηκε αθώος στο Εφετείο. Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη για τη ληστεία στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012, όπου κατά τη διαφυγή των ληστών δολοφονήθηκε ένας οδηγός ταξί. Πρωτόδικα, δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και με την επιβαρυντική νομική διάταξη περί «τρομοκρατίας» (187Α). Το μοναδικό σε βάρος του στοιχείο ήταν ένα καπέλο, που δεν υπήρχε στα αρχικά ευρήματα της ληστείας και που πάνω του – σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική – βρέθηκε δικό του DNA. Στη διάρκεια της δίκης, κανένας από τους μάρτυρες – συμπεριλαμβανομένων των αυτοπτών – δεν τον αναγνώρισαν, αλλά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη ληστεία.