Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αιματοκύλισμα στη Γάζα: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους κατά του Ισραήλ (VIDEO)

Πλήθος κόσμου γέμισε τους δρόμους στην Ιορδανία, τον Λίβανο και άλλες χώρες του αραβικού κόσμου – και όχι μόνο – για να διαμαρτηρηθούν για το δολοφονικό χτύπημα σε νοσοκομείο της Γάζας, με απολογισμό τουλάχιστον 500 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους του Λιβάνου, απαιτώντας την καταστροφή του Ισραήλ ενώ και στην Τουρκία μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος τάχθηκαν στο πλευρό των Παλαιστινίων.

Όπως αναφέρει το CNN, μια ομάδα διαδηλωτών βρέθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στο Αμμάν, αλλά απωθήθηκε από την δυνάμεις ασφαλείας της Ιορδανίας, οι οποίες -σύμφωνα με δηλώσεις δύο ακτιβιστών- χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τα πλήθη στην πρωτεύουσα.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία που οδηγεί στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λίβανο, βόρεια της Βηρυττού, προσπαθώντας να σπάσουν τα εμπόδια ασφαλείας.

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και στη Βαγδάτη, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ. Αξιωματούχοι ασφαλείας είπαν στο CNN ότι δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν μια γέφυρα που οδηγεί στην Πράσινη Ζώνη, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας τους εμπόδισαν. Στην περιοχή στεγάζονται γραφεία της κυβέρνησης του Ιράκ και πολλές πρεσβείες, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας των ΗΠΑ

Στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις έξω από τις πρεσβείες της Γαλλίας και της Βρετανίας. Οι διαδηλωτές ακούγονταν να φωνάζουν «θάνατος στη Γαλλία, την Αγγλία, την Αμερική και τους Σιωνιστές», σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε το κρατικό RNA news.

Στην Τυνησία, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε πολλές περιοχές στην Τύνιδα, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό» και κατά της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

Στη Λιβύη, εκατοντάδες διαδηλωτές όλων των ηλικιών, κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες και κάποιοι καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με παλαιστινιακά μαντήλια, διέσχισαν τους δρόμους της Τρίπολης προτού συγκεντρωθούν στην πλατεία των Μαρτύρων.

Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην κεντρική πλατεία Μανάρα της Ραμάλα. Συγκρούσεις με τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας φέρεται να ξέσπασαν και στις πόλεις της Δυτικής Όχθης, Ναμπλούς, Τούμπας και Τζενίν, μια πόλη στο βόρειο τμήμα που ήταν το επίκεντρο μεγάλων ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στις αρχές του έτους.

Βίντεο από τις διαδηλώσεις σε Νέα Υόρκη και Κωνσταντινούπολη

Με πληροφορίες από: ieidiseis.gr