Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλαλούμ στην ακροδεξιά: Προσφυγές μεταξύ μορφωμάτων για τα ονόματα των κομμάτων τους

Σήμερα κρίνεται στον Άρειο Πάγο η προσφυγή που είχε καταθέσει το κόμμα «Έλληνες» του Δ. Μιχάκη, σε βάρος του κόμματος του Ηλ. Κασιδιάρη με τίτλο «Εθνικό Κόμμα Έλληνες». Ζητά να αναγνωριστεί το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα που ίδρυσε ο Κασιδιάρης.

Η τύχη του ναζιστικού μορφώματος για τις επικείμενες εκλογές θα κριθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, στις αρχές Μάη.

Το ίδιο και για το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου που «αναστήθηκε» χωρίς τη στήριξη της “βάσης” και των ακολούθων του Ηλία Κασιδιάρη με αβέβαιη την οργάνωσή του για τη συμμετοχή του τελικά στις εκλογές γιατί δεν έχει μηχανισμό.

Την ίδια ώρα ο Ηλίας Κασιδιάρης ετοιμάζει με τους δικηγόρους του το υπόμνημά του για την κρίσιμη μάχη στον Άρειο Πάγο, με έναν προφανή στόχο. Εάν τελικά το κόμμα “Ελληνες” κοπεί βάσει του πρόσφατου νόμου, που αποκλείει καταδικασμένους, έστω και πρωτοδίκως, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, θα προσφύγει άμεσα στο Εκλογοδικείο, προσδοκώντας ανατροπή. Εάν οχι, υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά και η υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, με απόφασή του ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι δεν θα πάρει μέρος στις εκλογές το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, καθώς είχε υποκλέψει την επωνυμία από άλλο κόμμα και χρησιμοποίησε παράνομα ως σύμβολο το αστέρι της Βεργίνας.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο τόσο κατά της «Εθνικής Δημιουργίας» των Τζήμερου – Κρανιδιώτη, υποστηρίζοντας πως ο τίτλος «Εθνική Δημιουργία» του ανήκει καθώς τον έχει κατοχυρώσει στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως εμπορικό σήμα, όσο και κατά του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ» της πρώην συνοδοιπόρου του, Αφροδίτης Λατινοπούλου.

(Και ο Τζήμερος που όποτε ακούει τη λέξη ΚΚΕ αφιονίζεται και τον πιάνει σύγκρυο, ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την απαγόρευση συμμετοχής του  ΚΚΕ στις εκλογές…)

Με μία προσθήκη της τελευταίας στιγμής, ο ακροδεξιός Νίκος Νικολόπουλος μετονόμασε το κόμμα σε «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος». Όπως επισης πρόσθεσε και την ελληνική σημαία, με τις πληροφορίες να λένε ότι έχει έλθει σε συμφωνία με τον Ηλία Κασιδιάρη. Καθόλου απίθανο στο κόμμα του να βρουν «στέγη» και οι κομμένοι Μπόγδανος» και Εμφιετζόγλου.

Στην Ελληνική Λύση οι μηνύσεις πέφτουν βροχή μετά τις καταγγελίες του Κυριάκου Βελόπουλου για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών του με αντάλλαγμα την αποστασία και τις κατηγορίες των βουλευτών του ότι έδιναν στον πρόεδρο 500 ευρώ μαύρα κάθε μήνα από την βουλευτική τους αποζημίωση.

Σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε αθώους τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλο για υπόθεση υποκίνησης ρατσιστικού μίσους. Η δίκη προέκυψε μετά από μήνυση του Παναγιώτη Δημητρά, του επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι. Oι τρεις καταδικασμένοι είχαν αποκαλέσει μέσα στη Βουλή το 2018 μειονοτικούς βουλευτές ως «Τούρκους πράκτορες».

 

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα