Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλ. Παπαρήγα: Τα Πανεπιστήμια θα λειτουργούν σαν σούπερ μάρκετ

«Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο» στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με τα πτυχία των ελληνικών Πανεπιστημίων, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο που ενισχύει τη σύνδεση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο σχέδιο νόμου έχει ενσωματωθεί διάταξη (άρθρο 50) η οποία προβλέπει ότι θα γίνονται δεκτοί οι τίτλοι σπουδών της αλλοδαπής, άρα και των ιδιωτικών κολεγίων που λειτουργούν ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων, στους διαγωνισμούς για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

Σε σχέση με τις κύριες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, που αφορούν την «αξιολόγηση» των Πανεπιστημίων και την κατανομή της χρηματοδότησης, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως συνιστούν ένα «βαθύ μαχαίρωμα στο πολυτραυματισμένο σώμα της Παιδείας», με στόχο «να δεθεί πιο σφιχτά, πιο συστηματικά, πιο βαθιά η Παιδεία, άρα και οι επιστήμονες και τα πτυχία με τους νόμους της αγοράς».

Στην ομιλία της αναφέρθηκε σε όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων που προετοίμασαν αυτό το νομοσχέδιο, με κορυφαίο το νόμο Γαβρόγλου για την «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ, ο οποίος έφερε τη διαφοροποίηση των πτυχίων. Τώρα, με αυτό το νομοσχέδιο, τα Πανεπιστήμια θα λειτουργούν σαν τα σούπερ μάρκετ, όπως είπε. «Θα έχεις την ισχυρή αλυσίδα σούπερ μάρκετ και την πιο αδύναμη. Θα γίνονται εξαγορές και συγχωνεύσεις και αναγκαστικά θα κλείσουν πάρα πολλές σχολές», εξήγησε.