Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλ. Τσίπρας: Προσπάθησε να «ξεπλύνει» τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση του προσφυγικού

Άμοιρος ευθυνών για την διαχείριση του προσφυγικού προσπάθησε να εμφανιστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το λιμάνι της Καλαμάτας, για να ενημερωθεί για το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου.

Σε δηλώσεις του στα Μέσα ενημέρωσης, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μεγάλες ευθύνες στην ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου που ακολουθείται εδώ και χρόνια», την οποία όμως έχει συνδιαμορφώσει η κυβέρνηση του. «Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας διότι αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει», συμπλήρωσε, αποφεύγοντας σκόπιμα να αναφέρει ότι μέρος της ευρωενωσιακής αντιμεταναστευτικής πολιτικής είναι η Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που γιγάντωσε τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας και έσπρωξε χιλιάδες ανθρώπους στα νύχια των δουλεμπόρων. Μια συμφωνία που όλα τα αστικά κόμματα έχουν ως «κορώνα στο κεφάλι τους».

Ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «είναι αυτονόητο και επιβάλλεται να φυλάσσουμε τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα. Επιβάλλεται από τη λογική», προφανώς αναφερόμενος στην θετική στάση του κόμματός του για την ύπαρξη του φράκτη στον Έβρο και τις πολιτικές καταστολής που ωθούν τους κατατρεγμένους στα χέρια διακινητών και τους στοιβάζουν σε καρυδότσουφλα καταμεσής του πελάγους.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι χρειάζεται «νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου το οποίο θα μοιράζει την ευθύνη σε όλα τα κράτη – μέλη, όχι μόνο στις χώρες υποδοχής και θα έχει νόμιμες οδούς μετανάστευσης. Όχι μόνο τύχη», εστιάζοντας αποκλειστικά στον διαμοιρασμό των μεταναστών.

Φυσικά, ο Αλ. Τσίπρας δεν βρήκε μισή κουβέντα να πει για τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και τον ξεριζωμό, όπως οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. Και πώς να το κάνει άλλωστε όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «απογείωσε» την ελληνοαμερικανική συνεργασία, παραχωρώντας νέες βάσεις και υποδομές για τα δολοφονικά τους σχέδια στην περιοχή…

Πηγή: 902.gr