Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Σταματέλου: Οι φρικιαστικές εικόνες του ναυαγίου έχουν αιτία την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων (VIDEO)

Το φρι­κια­στι­κό ναυά­γιο ανοι­χτά της Πύλου με τον μεγά­λο αριθ­μό των νεκρών, των γυναι­κών και των παι­διών που βρί­σκο­νταν στο αμπά­ρι, προ­στί­θε­ται σε άλλες τρα­γω­δί­ες που έχουν γίνει στην Μεσό­γειο, τόνι­σε η Δήμη­τρα Στα­μα­τέ­λου, υπο­ψή­φια βου­λευ­τής του ΚΚΕ στην Α’ Πει­ραιά, μιλώ­ντας την Πέμ­πτη στο «Mega».

Σημεί­ω­σε δε, ότι η υπο­κρι­σία των αστι­κών κομ­μά­των περισ­σεύ­ει, καθώς οι αιτί­ες αυτών των τρα­γω­διών εντο­πί­ζο­νται στο γεγο­νός ότι η ΕΕ χρη­μα­το­δο­τεί την πολι­τι­κή της κατα­στο­λής, μέσω στρα­τιω­τι­κών σωμά­των όπως η FRONTEX, μέσω ηλε­κτρο­νι­κών ή πραγ­μα­τι­κών τει­χών, μέσω της επι­χεί­ρη­σης αλλα­γής του όρου πρόσφυγας.

Την ίδια ώρα είναι σε ισχύ όλες οι συμ­φω­νί­ες που εγκλω­βί­ζουν τους πρό­σφυ­γες στην χώρα μας, όπως η Κοι­νή δήλω­ση ΕΕ — Τουρ­κί­ας, που έγι­νε επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ το 2016 και εξα­κο­λού­θη­σε να εφαρ­μό­ζε­ται και με κυβέρ­νη­ση ΝΔ.

Συνε­πώς, όσο υψώ­νο­νται τεί­χη, εντεί­νο­νται οι απε­λά­σεις και οι επα­να­προ­ω­θή­σεις, οι πρό­σφυ­γες θα ανα­ζη­τούν πιο επι­κίν­δυ­νους δρό­μους, την ώρα που μένουν στο απυ­ρό­βλη­το τα κυκλώ­μα­τα δια­κί­νη­σης ανθρώπων.

Την ίδια ώρα επι­σή­μα­νε ότι πρέ­πει να απο­συρ­θεί η Ελλά­δα από την εμπλο­κή στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς πολέ­μους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, οι οποί­οι γεν­νούν την προ­σφυ­γιά και τον ξεριζωμό.

Στον αντί­πο­δα, το ΚΚΕ προ­τεί­νει, είπε, να δίνο­νται τα χαρ­τιά για το άσυ­λο στο έδα­φος της Τουρ­κί­ας με επο­πτεία της ΕΕ και του ΟΗΕ και να καλύ­πτο­νται όλες οι ανά­γκες των προ­σφύ­γων για όσο διά­στη­μα χρεια­στεί να παρα­μεί­νουν στην Ελλά­δα, με αξιο­πρε­πείς συνθήκες.

Τέλος, απεύ­θυ­νε κάλε­σμα για σήμε­ρα στις 8 μ.μ. στο συλ­λα­λη­τή­ριο στο Σύνταγ­μα φορέ­ων και σωμα­τεί­ων για να κατα­δι­κα­στούν τα αίτια της τραγωδίας.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο