Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακροδεξιά παραληρήματα με αφορμή το τραγικό ναυάγιο…

Ούτε λίγες ώρες δεν πέρα­σαν από το τρα­γι­κό ναυά­γιο ανοι­χτά της Πύλου, που κόστι­σε τη ζωή σε του­λά­χι­στον 79 φτω­χο­διά­βο­λους, μετα­ξύ των οποί­ων και πολ­λά παι­διά και τα φυντά­νια της ακρο­δε­ξιάς, παλιά και νέα, βρή­καν ευκαι­ρία να χύσουν το μισάν­θρω­πο δηλη­τή­ριό τους.

Καπη­λευό­με­νος τον Φώτη Κόντο­γλου, ο επι­κε­φα­λής του σκο­τα­δι­στι­κού κόμ­μα­τος «Νίκη» Δημή­τρης Νατσιός προ­χώ­ρη­σε σε κήρυγ­μα μίσους, ζητώ­ντας μάλι­στα «εκκα­θα­ρί­σεις». Ο – κατά τα λοι­πά καλός και ευσε­βής χρι­στια­νός – Νατσιός, προ­έ­βη σε ανάρ­τη­ση που θα ζήλευε μέχρι και η Χρυ­σή Αυγή, κάνο­ντας λόγο για «ψευ­το­ρω­μαί­ι­κο», «πνευ­μα­τι­κή πανού­κλα», ενώ έκλει­σε το παρα­λή­ρη­μά του με φρά­ση βγαλ­μέ­νη από τα πιο μαύ­ρα κατά­στι­χα της «φυλε­τι­κής καθα­ρό­τη­τας»: «Τίμια αδέρ­φια μου, Έλλη­νες καθα­ρο­γεν­νη­μέ­νοι, ξερι­ζώ­στε αυτά τα φαρ­μα­κε­ρά βρωμοχόρταρα».

Από τον χορό του ρατσι­στι­κού μίσους και του ακρο­δε­ξιού οχε­τού δεν θα μπο­ρού­σε να λεί­πει το γνω­στό σούρ­γε­λο, ο πρώ­ην βου­λευ­τής της ΝΔ και νυν ηγε­τι­κό μέλος του «Πατριω­τι­κού Συνα­σπι­σμού» (από κοι­νού με τον μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τία Εμφιε­τζό­γλου), Κων­στα­ντί­νος Μπο­γδά­νος. Επει­δή δεν λεί­πει ο Μάρ­της απ’ την Σαρα­κο­στή, ο Μπο­γδά­νος είπε να εκμε­ταλ­λευ­τεί το τρα­γι­κό γεγο­νός για να ψαρέ­ψει ψηφα­λά­κια απ’ τη δεξα­με­νή του Κασι­διά­ρη, του Βελό­που­λου και του Νατσιού.

Αφού εξέ­φρα­σε υπο­κρι­τι­κά την θλί­ψη του («Θλι­βό­μα­στε βαθύ­τα­τα από την απώ­λεια τόσων ανθρώ­πων υπό τέτοιες σοκα­ρι­στι­κές συν­θή­κες»), ο Μπο­γδά­νος ανα­κοί­νω­σε ότι… δεν ανα­γνω­ρί­ζει το εθνι­κό πέν­θος. «Εντού­τοις δεν ανα­γνω­ρί­ζου­με το εθνι­κό πέν­θος. Και δεν το ανα­γνω­ρί­ζου­με ως εθνι­κό, διό­τι πρό­κει­ται για ένα περι­στα­τι­κό που έλα­βε χώρα εκτός ελλη­νι­κής επι­κρά­τειας, και τα θύμα­τα ήταν πολί­τες τρί­των χωρών», σημειώ­νει στην ανα­κοί­νω­σή του, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι ο «Πατριω­τι­κός Συνα­σπι­σμός» θα συνε­χί­σει κανο­νι­κά το προ­ε­κλο­γι­κό του πρόγραμμα.

Στο ίδιο μήκος κύμα­τος και η ακρο­δε­ξιά σκου­πι­δο­φυλ­λά­δα «Μακε­λειό», που τις τελευ­ταί­ες εβδο­μά­δες έχει παρα­τή­σει τον Κασι­διά­ρη και στη­ρί­ζει την «Ελλη­νι­κή Λύση» του Κ. Βελό­που­λου, χαρα­κτη­ρί­ζει «Λαθραί­ους» τους νεκρούς μετανάστες…

Πρέ­πει να είσαι πολύ σκα­τό­ψυ­χος για να σκέ­φτε­σαι με τον τρό­πο της Τατιάνας

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο