Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνάντηση Δημ. Κουτσούμπα με το Συνδικάτο εργαζομένων της Amazon στις ΗΠΑ φωτο_Video

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, που επι­σκέ­πτε­ται τις ΗΠΑ επι­κε­φα­λής αντι­προ­σω­πεί­ας του κόμ­μα­τος, είχε, σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση, «εγκάρ­δια συνά­ντη­ση με τον Chris Smalls, πρό­ε­δρο του Συν­δι­κά­του εργα­ζο­μέ­νων στην Amazon (Amazon Labor Union) και τα μέλη της διοί­κη­σης του Σωμα­τεί­ου, που τον υπο­δέ­χτη­καν με χει­ρο­κρο­τή­μα­τα και συν­θή­μα­τα το μεση­μέ­ρι της Παρα­σκευ­ής στα γρα­φεία του Σωμα­τεί­ου στο Staten Island».

Στην αντι­προ­σω­πεία του κόμ­μα­τος συμ­με­τέ­χουν ακό­μη ο Ζήσης Λυμπε­ρί­δης, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου – Αλα­βά­νος, ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ και εκ νέου υπο­ψή­φιος και ο Κώστας Γου­λιά­μος, επί­σης υπο­ψή­φιος ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος. Εκ μέρους της Διοί­κη­σης του Σωμα­τεί­ου συμ­με­τεί­χαν ακό­μη οι Claudia Ashterman, Arlene Kingston, Tristan Lion Dutchin, Danielle Hayden, Gerald Bryson, Jordan Glowers, Derick Palmer, Rinna Cummings και Mena Shuler.

Στη συνά­ντη­ση είχαν την ευκαι­ρία να ενη­με­ρω­θούν «για τη δρά­ση του σωμα­τεί­ου, τον πόλε­μο που δέχο­νται από την εργο­δο­σία στη συνε­χή τους πάλη για μισθούς κι ενά­ντια στη φοβε­ρή εντα­τι­κο­ποί­η­ση, σε «εγκα­τα­στά­σεις χτι­σμέ­νες σαν φυλα­κές χωρίς καν εξα­ε­ρι­σμό», χωρίς καν δικαί­ω­μα για αναρ­ρω­τι­κή άδεια πέρα από 10 ώρες τον χρόνο».

Οι εργα­ζό­με­νοι της Amazon ενη­μέ­ρω­σαν συνο­λι­κά «για την πάλη του σωμα­τεί­ου για δικαιώ­μα­τα «που δε στα­μα­τά­ει ποτέ ενά­ντια σε μια τέτοια εται­ρεία όπως η Amazon», για την προ­σπά­θεια να οργα­νω­θούν ακό­μη περισ­σό­τε­ροι εργα­ζό­με­νοι στο σωμα­τείο ‑το οποίο αριθ­μεί πάνω από 8.000 μέλη μόνο στην εγκα­τά­στα­ση του αερο­δρο­μί­ου JFK- και στις δυσκο­λί­ες που αντι­με­τω­πί­ζουν σε μια εται­ρεία που «έχει επί­ση­μη πολι­τι­κή να αλλά­ζει πολι­τι­κή οπό­τε θέλει», με συνε­χείς απα­γο­ρεύ­σεις στη δρά­ση τους».

Απα­σχό­λη­σε, ακό­μη, «ο πόλε­μος στην Παλαι­στί­νη, οι μεγά­λοι αγώ­νες που ανα­πτύσ­σο­νται στις ΗΠΑ από εργα­ζό­με­νους και φοι­τη­τές ενά­ντια στην γενο­κτο­νία του παλαι­στι­νια­κού λαού και τη στή­ρι­ξη που παρέ­χουν μεγά­λοι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι, όπως η Amazon, στο κρά­τος του Ισραήλ».

Ο Δ. Κου­τσού­μπας εξέ­φρα­σε την «αμέρι­στη αλλη­λεγ­γύη του ΚΚΕ προς το σωμα­τείο της Amazon», τονί­ζο­ντας ότι «η πρω­το­πό­ρα δρά­ση που ανα­πτύσ­σει, σε πολύ δύσκο­λες συν­θή­κες, δεί­χνει τον δρό­μο της οργα­νω­μέ­νης διεκ­δί­κη­σης των εργα­ζο­μέ­νων σε όλο τον κόσμο».

Η επί­σκε­ψη της αντι­προ­σω­πεί­ας του ΚΚΕ στη Νέα Υόρ­κη συνε­χί­ζε­ται και σήμε­ρα Σάβ­βα­το, με περιο­δεία σε κατα­στή­μα­τα Ελλή­νων Ομο­γε­νών στην Αστό­ρια και συνά­ντη­ση με το ΔΣ του Κέντρου Ελλη­νι­κού Πολι­τι­σμού. Στις 19.00 θα μιλή­σει σε συγκέ­ντρω­ση της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Νέας Υόρκης.

Εγκάρδια συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα
με το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Amazon

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο