Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλ. Τσίπρας: Προσπάθησε να «ξεπλύνει» τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση του προσφυγικού

Άμοι­ρος ευθυ­νών για την δια­χεί­ρι­ση του προ­σφυ­γι­κού προ­σπά­θη­σε να εμφα­νι­στεί ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέ­ξης Τσί­πρας, ο οποί­ος επι­σκέ­φτη­κε σήμε­ρα το λιμά­νι της Καλα­μά­τας, για να ενη­με­ρω­θεί για το τρα­γι­κό ναυά­γιο που σημειώ­θη­κε ανοι­χτά της Πύλου.

Σε δηλώ­σεις του στα Μέσα ενη­μέ­ρω­σης, ο Αλ. Τσί­πρας έκα­νε λόγο για «μεγά­λες ευθύ­νες στην ευρω­παϊ­κή πολι­τι­κή μετα­νά­στευ­σης και ασύ­λου που ακο­λου­θεί­ται εδώ και χρό­νια», την οποία όμως έχει συν­δια­μορ­φώ­σει η κυβέρ­νη­ση του. «Θεω­ρώ ότι ήρθε η ώρα να μιλή­σου­με τη γλώσ­σα της αλή­θειας διό­τι αυτή η πολι­τι­κή πρέ­πει να αλλά­ξει», συμπλή­ρω­σε, απο­φεύ­γο­ντας σκό­πι­μα να ανα­φέ­ρει ότι μέρος της ευρω­ε­νω­σια­κής αντι­με­τα­να­στευ­τι­κής πολι­τι­κής είναι η Κοι­νή Δήλω­ση ΕΕ — Τουρ­κί­ας που υπέ­γρα­ψε η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ γεγο­νός που γιγά­ντω­σε τον εγκλω­βι­σμό χιλιά­δων μετα­να­στών και προ­σφύ­γων στη χώρα μας και έσπρω­ξε χιλιά­δες ανθρώ­πους στα νύχια των δου­λε­μπό­ρων. Μια συμ­φω­νία που όλα τα αστι­κά κόμ­μα­τα έχουν ως «κορώ­να στο κεφά­λι τους».

Ο πρό­ε­δρος τους ΣΥΡΙΖΑ δήλω­σε ότι «είναι αυτο­νό­η­το και επι­βάλ­λε­ται να φυλάσ­σου­με τα εθνι­κά και τα ευρω­παϊ­κά σύνο­ρα. Επι­βάλ­λε­ται από τη λογι­κή», προ­φα­νώς ανα­φε­ρό­με­νος στην θετι­κή στά­ση του κόμ­μα­τός του για την ύπαρ­ξη του φρά­κτη στον Έβρο και τις πολι­τι­κές κατα­στο­λής που ωθούν τους κατα­τρεγ­μέ­νους στα χέρια δια­κι­νη­τών και τους στοι­βά­ζουν σε καρυ­δό­τσου­φλα κατα­με­σής του πελάγους.

Ο ίδιος ανέ­φε­ρε ακό­μα ότι χρειά­ζε­ται «νέο σύμ­φω­νο μετα­νά­στευ­σης και ασύ­λου το οποίο θα μοι­ρά­ζει την ευθύ­νη σε όλα τα κρά­τη — μέλη, όχι μόνο στις χώρες υπο­δο­χής και θα έχει νόμι­μες οδούς μετα­νά­στευ­σης. Όχι μόνο τύχη», εστιά­ζο­ντας απο­κλει­στι­κά στον δια­μοι­ρα­σμό των μεταναστών.

Φυσι­κά, ο Αλ. Τσί­πρας δεν βρή­κε μισή κου­βέ­ντα να πει για τις αιτί­ες που γεν­νούν την προ­σφυ­γιά και τον ξερι­ζω­μό, όπως οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανα­το­λή και την Βόρεια Αφρι­κή. Και πώς να το κάνει άλλω­στε όταν η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ «απο­γεί­ω­σε» την ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή συνερ­γα­σία, παρα­χω­ρώ­ντας νέες βάσεις και υπο­δο­μές για τα δολο­φο­νι­κά τους σχέ­δια στην περιοχή…

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο