Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμερικάνοι στρατιώτες ατιμώρητοι βιαστές ανήλικων κοριτσιών στην Kολομβία

Επιμέλεια Πάνος Αλεπλιώτης /

Βιντεοσκοπούσαν τα θύματά τους

Τα έργα και ημέρες του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού στην Κολομβία δεν περιγράφονται. Στρατιώτες και μισθοφόροι των ΗΠΑ που ανήκαν στην στρατιωτικη δύναμη που στάθμευε στην Κολομβία για να βοηθήσει την κυβέρνηση της στον αγώνα ενάντια στους αριστερούς αντάρτες του FARC και ELN ,σύμφωνα με το Σχέδιο Plan Colombia, κακοποίησαν σεξουαλικά 54 ανήλικα κορίτσια στην Κολομβία. Η κτηνωδία τους έφτασε στο σημείο να βιντεοσκοπήσουν τις πράξεις τους για παραγωγή πορνογραφικών ταινιών. Δεν θα αντιμετωπίσουν ποτέ την δικαιοσύνη υποστηρίζει ανεξάρτητη έκθεση.

Ασυλία τιμωρίας

Ανεξάρτητη έκθεση που ανατέθηκε από την κολομβιανή κυβέρνηση και την αριστερή αντιπολίτευση διαπιστώνει καταχρήσεις και εγκλήματα που συνέβησαν μεταξύ 2003 και 2007. Οι υπάλληλοι των ΗΠΑ στην Κολομβία έχουν απόλυτη ατιμωρησία χάρη στις διμερείς συμφωνίες και την διπλωματική ασυλία, σύμφωνα με τον ερευνητή Renan Vega

Ο Vega δηλώνει ότι οι περισσότερες από τις εγκληματικές πράξεις έγιναν στην πόλη Melgar, λίγο έξω από την Μπογκοτά όπου 53 ανήλικα κορίτσια βιάστηκαν και η κακοποίηση τους πωλείται σαν πορνογραφία.

Στην 54η, τελευταία των περιπτώσεων που αφορά βιασμό παιδιού, αναφέρει η έκθεση οι ύποπτοι απλά έφυγαν από τη χώρα, χωρίς οι εισαγγελείς να μπορούν να τους ανακρίνουν. Η εφημερίδα Colombia Reports αναφέρει συγκεκριμένα την περίπτωση του λοχία Michael j. Coen και του μισθοφόρου Cesar Ruiz που βίασαν ένα 12 χρονο κορίτσι το 2007 μέσα σε αμερικάνικη στρατιωτική βάση αλλά οι εισαγγελείς δεν μπορουσαν να τους συλλάβουν λόγω της συμφωνίας ασυλίας μεταξυ Αμερικής και Κολομβίας.Το κορίτσι μετά από αφόρητες πιέσεις φιλοαμερικάνικων κύκλων αναγκάστηκε να εγκαταλήψει την πόλη. Οι δύο στρατιώτες έφυγαν ανενόχλητοι από την χώρα.

Melgar

Melgar

Πάντα με αφορμή τον κίνδυνο του κομμουνισμού

H έκθεση των 800 σελίδων αποκαλύπτει την ασυλία που είχαν τα Αμερικάνικα στρατεύματα κατά την παραμονή τους στην χώρα και τεκμηριώνει την σεξουαλική κακοποίηση.Tο Plan Colombia μεταξύ των άλλων περιλάμβανε ενέργειες για να αποφύγει η Κολομβία να γίνει Μαρξιστικό καθεστώς!

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Tiempo «το 2006 υπήρξαν 23 κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης που διαπράχθηκαν από Αμερικανούς στρατιώτες και άλλα 14 το 2007».

Ούτε οι Αμερικάνικες υπηρεσίες έχουν ασχοληθεί με τα εγκλήματα των στρατιωτικών τους μια και έγιναν σε χώρα όπου υπάρχει ασυλία!

Δεν έφταναν οι πέντε δεκαετίες της ένοπλης σύγκρουσης που έχουν κοστίσει 220.000 ζωές και τον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων στην Κολομβία. Δεν φτάνουν οι δολοφονίες και συγκρούσεις των καρτέλ της κοκαΐνης. Έπρεπε να υποστεί ο λαός της Κολομβίας και τις κτηνωδίες των στρατιωτών και μισθοφόρων της «Μεγάλης δημοκρατίας» που ανενόχλητοι όχι μόνο συνεχίζουν την ζωή τους αλλά διακινούν και κάνουν εμπόριο την κτηνωδία τους και την φρίκη των θυμάτων τους.

Εφημερίδα Daily mail 8/04/2018

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης. Από το 2011 διαμένει στην Σουηδία στην πόλη Σβεγκ του δήμου Χεργιεντάλεν και εργάζεται ως διευθυντής τεχνικών και κοινωνικής υποδομής.