Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναβρασμός στη Μόρια – Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των νεκρών

Αναβρασμός στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στη Λέσβο, όπου από νωρίς το απόγευμα, με επέμβαση της αστυνομίας λόγω επεισοδίων, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών. Για δύο νεκρούς στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια κάνουν λόγο τα μέχρι στιγμής στοιχεία και πληροφορίες που έχει η Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από το ΚΥΤ της Μόριας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης απανθρακωμένη σορός και διενεργείται εξέταση από ιατροδικαστή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν φτάσει ακόμα στο χώρο όπου βρίσκονται τα κοντέινερ, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει και δεύτερη σορός.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το απανθρακωμένο πτώμα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ανήκει σε γυναίκα, ενώ για το δεύτερο θύμα που δεν έχει επιβεβαιωθεί, οι ίδιες πληροφορείς αναφέρουν ότι είναι πιθανότητα παιδί.

Ανακοινώθηκε ότι η μεταφορά της σορού έγινε από ιδιώτη, από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια γυναίκα, στο κοντέινερ της οποίας ξεκίνησε η φωτιά.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Μυτιλήνης έκανε λόγο για μία μητέρα με το βρέφος που έχασαν τη ζωή τους.

moria2 1

Προηγήθηκαν δύο πυρκαγιές: η πρώτη στις 16:45 σε απόσταση περίπου 400 μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, και η δεύτερη περίπου 20 λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, σε οικίσκους, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες νωρίτερα έγιναν στόχος επίθεσης με πέτρες.

Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων για την αποκατάσταση της τάξης και υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί για θύματα από την πυρκαγιά.

moria3 1

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρεί να καταλάβει το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού.

Αστυνομικές ενισχύσεις αναχωρούν για Μυτιλήνη, ενώ στο νησί σπεύδουν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, κι ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Σημειώνεται ότι στο ΚΥΤ της Μόριας είναι σήμερα περισσότεροι από 12.500 πρόσφυγες και μετανάστες.