Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανακοίνωση του ΚΚ Σουηδίας για τον προεκλογικό αγώνα: “Ο αγώνας συνεχίζεται!”

Μετά από μια έντονη προεκλογική εκστρατεία, μπορούμε επιτέλους να πάρουμε μια ανάσα. Παρά όλα τα εμπόδια που μας έβαλε ο κρατικός μηχανισμός, εμείς μπορέσαμε και πραγματοποιήσαμε μια επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία.

Δεν παίρνουμε καμία κρατική επιχορήγηση. Δεν μπορούμε να σηκώσουμε το κόστος μιας μαζικής αποστολής εκλογικού υλικού όπως τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Όλα τα φυλλάδια που οι άνθρωποι πήραν στο χέρι τους, τα πήραν επειδή τα μοίρασε ένας κομμουνιστής.

Δεν διανέμονται τα ψηφοδέλτια μας στα εκλογικά τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει εμείς να διασφαλίσουμε να φτάσουν στα τμήματα. Κάθε ψηφοδέλτιο μας που υπήρξε στα τμήματα ήταν επειδή τα τοποθέτησε εκεί ένας κομμουνιστής.

Μέσα από αυτή τη δράση και όχι μόνον, έχουμε μεγαλώσει σαν κόμμα και σαν κομμουνιστές. Σημειώσαμε πρόοδο στον οργανωτικό τομέα και η προεκλογική εκστρατεία που πραγματοποιήσαμε μας δίδαξε πολλά. Ήρθαμε σε επαφή με ενδιαφερόμενους στην Επικράτεια και πήραμε βοήθεια στην διανομή προεκλογικού υλικού και ψηφοδελτίων σε πολλές και διαφορετικές περιοχές.

Θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας βοήθησαν, ωθώντας προς τα εμπρός, την προεκλογική εκστρατεία, όλα τα μέλη που τράβηξαν ένα απίστευτα μεγάλο φορτίο, αλλά και που βίωσαν όλα αυτά που σημαίνουν να είσαι κομμουνιστής, όλους τους συμπαθόντες που βοήθησαν στην οργάνωση και ενίσχυσαν το Κόμμα, όλους τους ψηφοφόρους που πήραν μια σαφή απόφαση, τόσο προσωπικά όσο και πολιτικά, να αποκηρύξουν τον καπιταλισμό μιά για πάντα.

Επίσης, θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες, Ιρανούς, Χιλιανούς, Βολιβιανούς, Περουβιανούς και Ιρακινούς κομμουνιστές που κατέδειξαν την σημασία του προλεταριακού διεθνισμού και στήριξαν το κόμμα μας.

Πως όλα αυτά θα μεταφραστούν σε ψήφους μένει να το δούμε. Αυτό που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι έχουμε μεγαλώσει σαν κόμμα και σαν οργάνωση και ότι τώρα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Κομμουνιστικό Κόμμα της Σουηδίας

10-9-2018.