Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανιστόρητη αθλιότητα Συρίγου για το Πολυτεχνείο – Απάντηση του Θ. Παφίλη (VIDEO)

Ανιστόρητη και πολιτικά απαράδεκτη τοποθέτηση του κ. Συρίγου, υφυπουργού παιδείας – πανεπιστημιακού για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στην ομιλία του στη βουλή, με αφορμή τις αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος στο νομοσχεδίου για το νόμο πλαίσιο των ΑΕΙ. Διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα, επιδόθηκε σε συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος στη διάρκεια της δικτατορίας εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της κυβέρνησης προς τους λαϊκούς αγώνες.

Αμεση και καταλυτική η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, που σημείωσε πως θα έπρεπε «να νιώθει ντροπή ο υφυπουργός για όλα όσα συνειδητά για το Πολυτεχνείο», σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις στο νομοσχέδιο.

«Η αντίσταση στη χούντα, ξεκίνησε αμέσως με την κήρυξή της και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες και πήρε πολλές μορφές και δεν ήταν μια στιγμή του Πολυτεχνείου», πρόσθεσε ο Θ. Παφίλης, τονίζοντας πως τα μηνύματα του Πολυτεχνείου για ψωμί – παιδεία – ελευθερία παραμένουν ακόμα και σήμερα επίκαιρα. Αν νομίζετε πως με αυτού του είδους τις ανιστόρητες τοποθετήσεις θα βάλετε φρένο στους κοινωνικούς αγώνες και ιδιαίτερα στο φοιτητικό κίνημα, είστε πολύ μακριά νυχτωμένοι. Και να ξέρετε πως θα φουντώσουν αυτοί οι αγώνες ακόμα περισσότερο» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

902.gr

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας