Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αντιδημοκρατική και παράνομη επέμβαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Παντοειδείς -συντονισμένες παρεμβάσεις ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, την ώρα που κλιμακώνεται η παρέμβαση για παραπέρα περιστολή του δικαιώματος της απεργίας και των συγκεντρώσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠΕΤΟΜ ΤΕΕ logo

14-9-2019

Προς
✔️  Όλες τις υπηρεσίες και φορείς που σχετίζονται με την ΕΣΤΑΜΕΔΕ
✔️  τους Συλλόγους των Μηχανικών και τους φορείς των Συνταξιούχων Επιστημόνων
✔️  την Σ.Ε.Α. των «Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων»
✔️  τα Μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ
✔️  τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Θέμα: Αντιδημοκρατική και παράνομη επέμβαση
της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Τον Απρίλη του 2019 έγιναν οι αρχαιρεσίες στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ, όπου το ψηφοδέλτιο της «Πανεπιστημονικής» αναδείχτηκε πλειοψηφία.
Κάποια μέλη της απερχόμενης διοίκησης λάκισαν από την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, όταν, με  ομολογία τους, έχασαν την πλειοψηφία.
Αυτοί οι εντεταλμένοι του κυβερνητικού συνδικαλισμού διοργάνωσαν την επόμενη μέρα από την ολοκλήρωση των νόμιμων αρχαιρεσιών μια νόθα «παραδιαδικασία» δήθεν εκλογών, χωρίς εφορευτική επιτροπή και με εκατοντάδες εικονικούς ψηφοφόρους και σφετερίζονται από τότε το όνομα του σωματείου μας.

Το νέο ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ έκανε όλες τις ενέργειες για την πλήρη αγωνιστική διεκδικητική λειτουργία του σωματείου, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Γενικής Συνέλευσης, με πληθώρα παρεμβάσεων και αγωνιστικών εκδηλώσεων.
Διενέργησε και την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση τον Ιούνη 2020.

Από την αρχή κατέθεσε τον πλήρη φάκελο των απαιτούμενων εγγράφων, σε όλες τις υπηρεσίες, που εμπλέκονται με τη  νόμιμη λειτουργία της Ένωσής μας και ζήτησε την νόμιμη εκπροσώπηση της σε δυο Επιτροπές, που παράνομα και αυθαίρετα της την αρνήθηκαν.

Για την εύρυθμη λειτουργία της ένωσής μας απαίτησε από την παλαιά διοίκηση την παράδοση των στοιχείων που παρακρατούνται, (όπως οικονομικά και διοικητικά, στοιχεία επικοινωνίας 1000 μελών που αποκρύπτουν επί 3 χρόνια κλπ).

Η παραδιοίκηση που αναφέραμε προσέφυγε στις δύο διαδικασίες ασφαλιστικών μέτρων, με αίτημα να πάψουμε να ασκούμε τη διοίκηση. Το αίτημα απορρίφθηκε. Στο σκεπτικό της με αρ.6594/30.8.19 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναφέρεται αναλυτικά η νομοθεσία στην οποία επισημαίνεται ότι:
«Η ακυρότητα απαιτείται απαραιτήτως να κηρυχθεί από το Δικαστήριο»…
«Έτσι μέχρι την έκδοση της κατά τα  ανωτέρω απόφασης του δικαστηρίου που ισχύει έναντι πάντων, η απόφαση της Γ.Σ ή του ΔΣ ή της ΕΕ παράγει τα έννομα αποτελέσματά της»…

Το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ κατέθεσε σε όλες τις υπηρεσίες την απόφαση αυτή, ανάμεσά τους και στη Δ΄ ΔΟΥ Αθήνας, η οποία και αναγνώρισε το ΔΣ και όρισε εκπρόσωπο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ τον πρόεδρό του στις αρχές του 2020. Το ίδιο έγινε με τον ΕΦΚΑ-ΙΚΑ, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει νομιμοποιήσει από τον Ιούνιο 2019 μέχρι σήμερα τον πρόεδρο, γ. γραμματέα και ταμία του ΔΣ μας.

Στη συνέχεια η παραδιοίκηση κατέθεσε αγωγή, 14 μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές.
Σε αυτήν, εκτός την επανάληψη των ίδιων επιχειρημάτων των ασφαλιστικών μέτρων, θέτει και θέμα υπόστασης της ΓΣ. Για το θέμα αυτό στο σκεπτικό της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων αναφέρεται: «Ακόμα κι αν ήθελε θεωρηθεί ότι η υπό κρίση αίτηση αφορά σε απόφαση γενικής συνέλευσης ανυπόστατης, υπόθεση που σε κάθε περίπτωση δεν υφίσταται αφού τα επικαλούμενα ελαττώματα της επίμαχης απόφασης γενικής συνέλευσης δεν επιφέρουν ανυπόστατο …».

Αιφνιδιαστικά στις αρχές Ιούλη 2020, η φορολογική αρχή, χωρίς καμιά δικαιολογία και ανατρέποντας την απόφαση της του Γενάρη 2020, διόρισε εκπρόσωπο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στην φορολογική αρχή τον επικεφαλής της παραπάνω παραδιοίκησης.
Ανέτρεψε δηλαδή την δική της απόφαση, που στηρίζονταν στα ίδια στοιχεία που είχε και τότε και τώρα στη διάθεσή της.
Δήλωσε ότι απλά δέχεται δηλώσεις μεταβολών με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά,
αλλά αρνείται να μας ενημερώσει ποια είναι η διαφορά τους, από αυτά που είχε όταν πήρε την αρχική της απόφαση. Αρνήθηκε να μας στείλει τη γνωμοδότηση που επικαλείται (την ΔΕΛ Ε 1066793 ΕΞ /15-06-2020). Ισχυρίζεται ουσιαστικά ότι οι μεταβολές και δικαιολογητικά, που οφείλει να καταχωρεί, δεν είναι μόνο κάποιο νόμιμο πρακτικό νέων αρχαιρεσιών, ή μια δικαστική απόφαση, αλλά και η απλή αναφορά των παραπόνων κάποιου ιδιώτη ή η κατάθεση μιας δικαστικής αγωγής, που μπορεί να κάνει ο κάθε σφετεριζόμενος έναν τίτλο.

Προσφύγαμε αμέσως στην ίδια τη διοίκηση της φορολογικής αρχής, στην ΑΑΔΕ, αλλά και σε κάθε αρχή που θεωρήσαμε ότι πρέπει να ασχοληθεί με αυτήν την κατάφορη επέμβαση στο σωματείο μας, με αυτό τον αυθαίρετο διορισμό εκπροσώπου, όπως τον καταγγείλαμε και δημόσια.

Μετά σιωπή 2 μηνών μας ήρθε μια απάντηση από την διοίκηση  της ΑΑΔΕ, χωρίς πλήρη τίτλο αποστολέα, χωρίς αναφορά αρμοδίου υπάλληλου, χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, χωρίς επίσημο έγγραφο,  με ένα e-mail του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ελέγχων που, παρά τις επισημάνσεις μας, έμεινε τελικά μόνο αυτό, σαν απάντηση σειράς εγγράφων που είχαν απευθυνθεί στον κ. Διοικητή. Και εκεί, στο e-mail αυτό, μας απαντούν ουσιαστικά ότι δεν σας στέλνουμε καμία άλλη δικαιολογία πέρα από αυτά που σας αναφέραμε αρχικά για την καταχώρηση μεταβολών. Τη σχετική γνωμάτευση που αναφέραμε, δεν σας τη δίνουμε.

Έτσι τελικά η ΑΑΔΕ και οι υπηρεσίες της παραβίασαν κάθε νόμο και δεοντολογία, υποκατέστησαν τα δικαστήρια και διόρισαν δική τους διοίκηση στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ για να αντιπροσωπεύεται στη φορολογική αρχή..

Η ουσία αυτής της υπόθεσης είναι μία:

Όπου  δεν φτάνουν η νοθεία, η παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών, οι κατά παραγγελία δικαστικές αποφάσεις και η κρατική καταστολή, παρεμβαίνει τώρα και η… Εφορία για να «διορίσει» συνδικαλιστικές διοικήσεις και να διαμορφώσει συσχετισμούς.

Εδώ πρόκειται για κατάφωρη επέμβαση στη λειτουργία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, ενός σωματείου με σημαντική παρουσία σε ένα χώρο τεραστίων συμφερόντων γύρω από τα δημόσια έργα, τα ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΜΕΔΕ, και την Τράπεζα Αττικής.

Με αυτές τις ενέργειες αναδεικνύεται η τεράστια προσπάθεια, να προλάβουν και να υπονομεύσουν οποιαδήποτε δυνατότητα αλλαγής συσχετισμού και προσανατολισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η παρέμβαση για παραπέρα περιστολή του δικαιώματος της απεργίας και των συγκεντρώσεων.

Απαιτούμε από την ΑΑΔΕ την άμεση εφαρμογή της νομιμότητας και την αναγνώριση του προέδρου μας σαν εκπροσώπου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ στη φορολογική αρχή.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και το ΔΣ της ΑΑΔΕ που προσφύγαμε και οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι θα αναγκαστούν να πάρουν τις ευθύνες τους σ΄ αυτό το θέμα.

Δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την δημοκρατική και νόμιμη αποκατάσταση στη σχέση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ με τη φορολογική αρχή, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο και διαδικασία, αναζητώντας τις ευθύνες που είναι τεράστιες, αναδεικνύοντας την πολιτική παρέμβαση των υπηρεσιών και προσώπων στη λειτουργία των σωματείων.

Στήριγμα  σε αυτή την προσπάθειά μας είναι τα πλήρως ενημερωμένα μέλη, η εκφρασμένη υποστήριξή τους στην δημοκρατική λειτουργία της ένωσής μας και η συμμετοχή τους στους αγώνες ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα. Αγώνες που συνεχίζει να  ηγείται η ΕΣΤΑΜΕΔΕ με τη νόμιμα εκλεγμένη διοίκησή της. 

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ
Κώστας Τζατζάνης Πρόεδρος
Σταύρος Βαρουτσής Γ. Γραμματέας


Ακολουθεί ο πίνακας αποδεκτών

Προς Υπηρεσίες και φορείς που σχετίζονται με την ΕΣΤΑΜΕΔΕ
Υπουργό Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή
[email protected]
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση
               [email protected]
Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Tσακλόγλου Παναγιώτη
[email protected]
Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης
              [email protected]
Διοικητή ΕΦΚΑ και πρόεδρο ΗΔΙΚΑ Χρήστο Χάλαρη
[email protected] [email protected]
Διοικητή Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών ΕΤΕΑΕΠ Ευάγγελο-Απόστολο Κωνσταντίνου 
              [email protected]
Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπυρ. Κοκκινάκη
         
[email protected]  [email protected]
Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γεώργ. Στασινό
[email protected]                                                                      
Πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ κ. Κ. Μακέδο
              proedros@tmede.gr info@tmede.gr
Αναπλ.Προϊσταμενο Περιφερ. Διεύθυνσης Συντάξεων και Ασφάλισης Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ του e-ΕΦΚΑ, κ. Κωνσταντάρα
[email protected]
Προϊσταμενος ΕΦΚΑ Τμήμ. Ασφαλειας του ΚΥΤ πρ ΤΣΜΕΔΕ κ. Πετειναράκης
[email protected]

Προς Συλλόγους των Μηχανικών και φορείς των Συνταξιούχων Επιστημόνων
Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών · Πανελλήνια  Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ)   [email protected] [email protected] [email protected]
ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ Τμήμα Αττικής [email protected] [email protected]
Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ) [email protected]  [email protected]
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων · Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ-Η) [email protected]  ,
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ηλ. Υπολογιστών και Πληροφορικής [email protected][email protected]
Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών (ΠΣΧΜ)  [email protected]
Κρεμαλης κωστας 6945975541 αντιπρόεδρος Χημικων [email protected] Αρης Γκορογιας πρόεδρος
[email protected]
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών Μηχανικών  [email protected] Μαυριδης Tακης προεδρος 6944302041μεταλγων [email protected]
Σύλλογος Διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανικών Ελλάδος – Σ.Δ.Ν.Μ.Ε.[email protected]
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών  [email protected]
Πανελλήνια Ομοσπονδία ΕΜΔΥΔΑΣ  elispan86@gmail.com [email protected] [email protected] [email protected]
Σύλλογος Ελλήνων Αεροναυπηγών (ΣΕΑ) [email protected] [email protected]
Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων  [email protected]
Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΕΜΠΧΠΑ)  [email protected]
Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης  [email protected]
Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος [email protected]
Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε. [email protected]
Ελληνικο ICOMOS   [email protected]
Πανελλήνια Ενωση Διπλωματούχων Μηχανικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε.Δ.ΜΗ.Δ.Ε. [email protected]
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε[email protected]
Σύλλογος εργαζομένων στο ΤΣΜΕΔΕ-ΕΦΚΑ στην Κλαυθμώνος
[email protected]
Σύλλογοι Συνταξιούχων πρώην ΕΤΑΑ:
Σύλλογος Συνταξιούχων Δικηγόρων Ελλάδος [email protected]
Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Υγειονομικών [email protected]
Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Συμβολαιογράφων [email protected]
ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ [email protected]
Σ.Ε.Α. των «Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων»
[email protected]

Μέλη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης