Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Αντικομμουνιστές της Λατινικής Αμερικής, ενωθείτε»: Νέο παραλήρημα του φασίστα Μπολσονάρο

Σε νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα προχώρησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρο μιλώντας το περασμένο Σάββατο στην «Σύνοδο των Συντηρητικών της Αμερικής» που φιλοξενείται στη βραζιλιάνικη πόλη Φοζ ντε Ιγκουασού.

Ο Μπολσονάρο υποσχέθηκε πως θα συνεργαστεί με άλλους ηγέτες με σκοπό να καταπολεμήσει τον κομμουνισμό στη Λατινική Αμερική, με στόχο να «εδραιώσει τη νέα πολιτική γραμμή» της Λατινικής Αμερικής που γεννήθηκε στις εκλογές του Οκτώβρη, όταν ο ίδιος εξελέγη πρόεδρος της Βραζιλίας. 

Στα ίδια βήματα με τον πατέρα του κινήθηκε και ο Εντουάρντο Μπολσονάρο, γιός του προέδρου, γερουσιαστής και εκ των διοργανωτών της ακροδεξιάς σύναξης στο  Φοζ ντε Ιγκουασού, ο οποίος μάλιστα πρότεινε τη Βραζιλία ως… πιθανή έδρα δικαστηρίου που θα δημιουργηθεί με σκοπό «να δικάσει τις κομμουνιστικές δικτατορίες» της ηπείρου! 

«Η Λατινική Αμερική ενώνεται για να πει όχι στο σοσιαλισμό γιατί δεν θα είμαστε η επόμενη Βενεζουέλα» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Εντ. Μπολσονάρο.

Στην «Σύνοδο των Συντηρητικών» συμμετείχαν ακροδεξιές πολιτικές προσωπικότητες από διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των οποίων ο κουβανικής καταγωγής τρομοκράτης με έδρα το Μαϊάμι Ορλάντο Γκουτιέρες Μπορονάτ.