Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βέροια: Με τις ευλογίες του μητροπολίτη επαναλειτουργεί το «Βλαχογιάννειο μουσείο» της ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας!

Θυμά­στε το περι­βό­η­το «Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σείο» της Βέροιας με το μισαλ­λό­δο­ξο, χυδαία αντι­κομ­μου­νι­στι­κό περιε­χό­με­νο των εκθε­μά­των του; Ως «ΑΤΕΧΝΩΣ» είχα­με ανα­δεί­ξει έγκαι­ρα και ολο­κλη­ρω­μέ­να τον προ­πα­γαν­δι­στι­κά ακρο­δε­ξιό, μιλι­τα­ρι­στι­κό χαρα­κτή­ρα μεγά­λου μέρους της έκθε­σης του «μου­σεί­ου», καθώς και τις ευθύ­νες της Μητρό­πο­λης Βέροιας, Ναού­σης και Καμπα­νί­ας η οποία φέρει την ευθύ­νη για τη λει­τουρ­γία του.

Έπει­τα από την πανελ­λα­δι­κή έκτα­ση που πήραν οι καταγ­γε­λί­ες (του ΣΦΕΑ και όχι μόνο) για το απα­ρά­δε­κτο περιε­χό­με­νο της συλ­λο­γής του υπεύ­θυ­νου του μου­σεί­ου Κανέλ­λου Ντό­ντου (ο οποί­ος με μισαλ­λό­δο­ξα κεί­με­να, αλλά και αναρ­τή­σεις στο δια­δί­κτυο, εξυ­μνού­σε ως «ήρω­ες» γνω­στούς βασα­νι­στές της Μακρο­νή­σου και της Χού­ντας), η Μητρό­πο­λη Βέροιας είχε απο­φα­σί­σει την ανα­στο­λή της λει­τουρ­γί­ας του «Βλα­χο­γιάν­νειου». Να τι έλε­γε τότε η ανα­κοί­νω­ση της Μητρό­πο­λης

«Μετά το ζήτη­μα που δημιουρ­γή­θη­κε, σχε­τι­κά με εκθέ­μα­τα ιδιω­τι­κής συλ­λο­γής που φιλο­ξε­νού­νται στο «Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σείο Μακε­δο­νι­κού Αγώ­να», καθώς και με αφορ­μή πρό­σφα­το κεί­με­νο με υβρι­στι­κό-εθνι­κι­στι­κό περιε­χό­με­νο που αναρ­τή­θη­κε στο δια­δί­κτυο, η Ιερά Μητρό­πο­λη Βεροί­ας, Ναού­σης και Καμπα­νί­ας, στην αρμο­διό­τη­τα της οποί­ας ανή­κει το συγκε­κρι­μέ­νο Μου­σείο, απο­φα­σί­ζει την άμε­ση ανα­στο­λή της λει­τουρ­γί­ας του». 

Ωστό­σο, όπως μαθαί­νου­με σήμε­ρα, ο μητρο­πο­λί­της Βέροιας Παντε­λε­ή­μων ανα­κοί­νω­σε την επα­να­λει­τουρ­γία του μου­σεί­ου! Σε ένα ρεσι­τάλ υπο­κρι­σί­ας — αλλά και πρό­κλη­σης απέ­να­ντι στα δημο­κρα­τι­κά αισθή­μα­τα του λαού της Ημα­θί­ας — ο δεσπό­της δήλω­σε πως η λει­τουρ­γία του μου­σεί­ου είχε ανα­στα­λεί εξαι­τί­ας της… καλο­και­ρι­νής περιό­δου!! Για το χυδαίο, μισαλ­λό­δο­ξο, ακρο­δε­ξιό-αντι­κομ­μου­νι­στι­κό περιε­χό­με­νο της συλ­λο­γής του επο­νο­μα­ζό­με­νου «Ιστο­ρι­κού συλ­λέ­κτη Βέροιας» (Ντό­ντος) ούτε λόγος! 

Όπως φαί­νε­ται, ο δεσπό­της Βέροιας δεν έχει απο­λύ­τως κανέ­να πρό­βλη­μα να συνα­γε­λά­ζε­ται με ακρο­δε­ξιούς, να βγά­ζει ανα­κοι­νώ­σεις και λίγους μήνες αργό­τε­ρα να τις αναι­ρεί, να «χαι­δεύ­ει» τα αυτιά των φασι­στοει­δών, να προ­κα­λεί τα δημο­κρα­τι­κά-αντι­φα­σι­στι­κά αισθή­μα­τα του λαού της περιοχής. 

Δεν υπάρ­χει η παρα­μι­κρή αμφι­βο­λία ότι το «μου­σείο» της μισαλ­λο­δο­ξί­ας και του φασι­σμού απο­τε­λεί πραγ­μα­τι­κή ντρο­πή για την πόλη της Βέροιας. Ακό­μη μεγα­λύ­τε­ρη όμως ντρο­πή απο­τε­λεί η δημό­σια παρου­σία και ο λόγος όσων, καλυ­πτό­με­νοι πίσω από τον όποιο θεσμι­κό τους ρόλο, ποτί­ζουν τη ρίζα της ακρο­δε­ξιάς και του εθνικισμού. 

Την απά­ντη­ση τους θα την πάρουν από τον ίδιο το λαό!

Μου­σείο-ντρο­πή στη Βέροια εκθειά­ζει βασα­νι­στές της Χού­ντας, προ­ω­θεί χυδαίο αντι­κομ­μου­νι­σμό – Καταγ­γε­λία του ΣΦΕΑ

«Βλα­χο­γιάν­νειο Μου­σείο Βέροιας». Σφυ­ρί­ζο­ντας αδιά­φο­ρα… για τη φύτρα φασι­σμού και μισαλ­λο­δο­ξί­ας (Απο­κα­λυ­πτι­κό φωτο­γρα­φι­κό υλικό)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο