Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μυτιλήνη: 45χρονος από το Μπαγκλαντές, θύμα ρατσιστικής βίας από 29χρονο Έλληνα

Σοβα­ρή πρά­ξη ρατσι­στι­κής βίας εκδη­λώ­θη­κε το Σαβ­βά­το το από­γευ­μα στο χώρο στάθ­μευ­σης μεγά­λου σού­περ μάρ­κετ έξω από την πόλη της Μυτι­λή­νης. Εργα­ζό­με­νος στον εξω­τε­ρι­κό χώρο της επι­χεί­ρη­σης που συγκε­ντρώ­νει τα καρο­τσά­κια των πελα­τών, κατα­γω­γής Μπα­γκλα­ντές, ζήτη­σε στο πλαί­σιο της δου­λειάς του από πελά­τη (29χρονο Έλλη­να) να μη σταθ­μεύ­σει το αυτο­κί­νη­το του στο χώρο που προ­ο­ρί­ζε­ται για τη στάθ­μευ­ση από ΑΜΕΑ. Τότε ο 29χρονος βγή­κε από το αυτο­κί­νη­το του και επι­τέ­θη­κε στον αλλο­δα­πό εργα­ζό­με­νο καθυ­βρί­ζο­ντας τον και τραυ­μα­τί­ζο­ντας τον σοβα­ρά με μεταλ­λι­κό λοστό που έβγα­λε από το αυτο­κί­νη­τό του. Στη συνέ­χεια εγκα­τέ­λει­ψε τον τραυ­μα­τία ο οποί­ος από περα­στι­κούς μετα­φέρ­θη­κε στο νοσο­κο­μείο, όπου και εισή­χθη και νοση­λεύ­ε­ται ενώ επρό­κει­το να χει­ρουρ­γη­θεί για την ανά­τα­ξη καταγμάτων.

Όπως έγι­νε γνω­στό η αστυ­νο­μία ενη­με­ρώ­θη­κε για το γεγο­νός και την Κυρια­κή προ­χώ­ρη­σε στη σύλ­λη­ψή του και στην παρα­πο­μπή του στον εισαγ­γε­λέα με βαριές κατη­γο­ρί­ες κακουρ­γη­μα­τι­κού χαρα­κτή­ρα. Ας σημειω­θεί ότι το όλο γεγο­νός έχει κατα­γρα­φεί από τις κάμε­ρες του κατα­στή­μα­τος. Ο 29χρονος κρα­τεί­ται και πρό­κει­ται να απο­λο­γη­θεί αύριο Τετάρ­τη στον ανα­κρι­τή κατη­γο­ρού­με­νος για πρό­κλη­ση βαριών σωμα­τι­κών καθώς και για παρά­βα­ση της νομο­θε­σί­ας περί όπλων.

Ο 45χρονος Εαμάν Ουντίν, θύμα της ρατσι­στι­κής σε βάρος του βίας, είναι ένας ιδιαί­τε­ρα συμπα­θής άνθρω­πος που εργά­ζε­ται στο χώρο έξω από το μεγά­λο σού­περ μάρ­κετ εδώ και περισ­σό­τε­ρα από πέντε χρό­νια. Εργα­τι­κός συνη­θί­ζει ακό­μα να που­λά στους μεγα­λύ­τε­ρους και να χαρί­ζει σε μικρά παι­διά σημαί­ες κατά τη διάρ­κεια των εθνι­κών επε­τεί­ων. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, το κάταγ­μα στο χέρι του 45χρονου είναι ιδιαί­τε­ρα σοβα­ρό και η απο­κα­τά­στα­ση του θα τον κρα­τή­σει μακριά από τη δου­λειά του για μεγά­λο χρο­νι­κό διάστημα.

Στρα­τής Μπα­λά­σκας / ΑΠΕ — ΜΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο