Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Απαράδεκτα φθηνό το νερό»… λέει ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου!

Μια φράση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου για το νερό δημιουργεί εύλογες απορίες για τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με τα τιμολόγια του νερού. 

«Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική, η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια» σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ την Τετάρτη, στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής με θέμα τον προγραμματισμό των εργασιών της για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς αν η συγκεκριμένη δήλωση αποτελεί προπομπό περαιτέρω αυξήσεων στα τιμολόγια του νερού και ιδιωτικοποίησής του.

Ενώπιον της επιτροπής, το ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση των υδάτινων πόρων, από όλες μέχρι τώρα αστικές κυβερνήσεις, όσον αφορά την εκμετάλλευση των πόρων αυτών και τις ελλείψεις που εμφανίζονται, υλοποιείται με βάση τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης «που σε τελευταία ανάλυση εξυπηρετούν μόνο τα μονοπώλια του κλάδου». Καλώντας τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων να ορίσουν τον όρο «ορθή χρήση» που χρησιμοποιούν, η βουλευτής Λ. Κανέλλη έθεσε το ερώτημα «με βάση τα συμφέροντα τίνος την ορθή χρήση;», λέγοντας ότι έτσι λεηλατείται το εισόδημα το ήδη λεηλατημένο των αγροτών από άτεγκτους κανόνες τιμολόγησης.

Για τις αναφορές του βουλευτή της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, προειδοποιώντας για «αρνητικές εξελίξεις», προφανώς «ξεχνώντας» ότι η κυβέρνησή του, εφαρμόζοντας την πολιτική της απελευθέρωσης της ΕΕ και στο νερό, προώθησε την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ την οποία έβαλε και στο Υπερταμείο.