Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ειδικές εκδόσεις που θα κυκλοφορούν στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Ξεχω­ρι­στή θέση κάθε χρό­νο στο Φεστι­βάλ της ΚΝΕ έχει το βιβλίο. Ετσι και φέτος, το βιβλιο­πω­λείο της «Σύγ­χρο­νης Επο­χής», με τις δεκά­δες προ­σφο­ρές του, ειδι­κά για το Φεστι­βάλ, ανα­μέ­νε­ται να γίνει πόλος έλξης για τους χιλιά­δες επισκέπτες.Το δικό του περί­πτε­ρο θα έχει επί­σης το περιο­δι­κό «Θέμα­τα Παι­δεί­ας», όπου θα δια­τί­θε­νται και όλες οι εκδό­σεις του Ομί­λου Εκπαι­δευ­τι­κού Προβληματισμού.

Παράλ­λη­λα, η ΚΝΕ έχει ετοι­μά­σει μια σει­ρά εκδό­σεις που ξεχω­ρί­ζουν στο φετι­νό Φεστι­βάλ και αξί­ζει οι επι­σκέ­πτες να ανα­ζη­τή­σουν και να προμηθευτούν:

  • Εκδο­ση της Ιδε­ο­λο­γι­κής Επι­τρο­πής του ΚΣ της ΚΝΕ, με τίτλο: «Αντε­πί­θε­ση για μια κοι­νω­νία χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση, τον Σοσια­λι­σμό». Η έκδο­ση απευ­θύ­νε­ται ιδιαί­τε­ρα στις νέες ηλι­κί­ες, σε νέους εργα­ζό­με­νους, σε μαθη­τές και φοι­τη­τές και βάζει στο επί­κε­ντρο του προ­βλη­μα­τι­σμού την πρό­τα­ση του ΚΚΕ, που είναι ριζι­κά δια­φο­ρε­τι­κή από τη σημε­ρι­νή άθλια πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, για την κοι­νω­νία όπου δεν θα υπάρ­χει εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρω­πο, την κοι­νω­νία του σοσια­λι­σμού — κομμουνισμού.
  • Ο «Οδη­γη­τής» του Σεπτέμ­βρη, με πλού­σια ύλη, μεγά­λο μέρος της οποί­ας είναι αφιε­ρω­μέ­νο στο φετι­νό Φεστι­βάλ αλλά και τα 45 χρό­νια του θεσμού, ενώ δεν του λεί­πει η πλού­σια αρθρο­γρα­φία για μια σει­ρά τομείς και θέμα­τα που αφο­ρούν τη δρά­ση και τους προ­βλη­μα­τι­σμούς της νέας γενιάς.
  • Ειδι­κή έκδο­ση της Επι­τρο­πής Κατά των Ναρ­κω­τι­κών του ΚΣ της ΚΝΕ που κυκλο­φο­ρεί μαζί με τον «Οδη­γη­τή», με τίτλο: «Ψάξε την πραγ­μα­τι­κή ουσία… Πες όχι σε όλα τα ναρ­κω­τι­κά». Στην έκδο­ση μπο­ρεί κανείς να βρει πλή­θος στοι­χεί­ων, ερω­τή­σε­ων — απα­ντή­σε­ων, ερευ­νών, ζωντα­νών περι­γρα­φών που απο­δο­μούν τα αντι­δρα­στι­κά ιδε­ο­λο­γή­μα­τα, με τα οποία το σύστη­μα βομ­βαρ­δί­ζει τη νεο­λαία γύρω από το ζήτη­μα της χρή­σης ουσιών και ανα­δει­κνύ­ε­ται η θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενά­ντια σε όλα τα ναρκωτικά.
  • Οδη­γός για πρω­το­ε­τείς φοι­τη­τές των Οργα­νώ­σε­ων Σπου­δά­ζου­σας της ΚΝΕ, με τίτλο: «Μάθε τα δικαιώ­μα­τά σου, πάλε­ψε για αυτά!». Στην μπρο­σού­ρα παρου­σιά­ζο­νται ανα­λυ­τι­κά όλα όσα δικαιού­νται οι φοι­τη­τές σε κάθε τους βήμα μέσα στις σχο­λές, ιδιαί­τε­ρη ανα­φο­ρά γίνε­ται στο δικαί­ω­μα στη στέ­γα­ση, στα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζό­με­νων φοι­τη­τών στις σπου­δές, αλλά και τα συν­δι­κα­λι­στι­κά τους δικαιώ­μα­τα. Ανα­λυ­τι­κή ανα­φο­ρά γίνε­ται στους φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους, στο Μέτω­πο Αγώ­να Σπου­δα­στών και τη δρά­ση του και στις θέσεις της ΚΝΕ για το πανε­πι­στή­μιο που έχου­με ανά­γκη σήμερα.
  • Εκδο­ση της Επι­τρο­πής του ΚΣ της ΚΝΕ για τις νέες γυναί­κες και τα νέα ζευ­γά­ρια, με τίτλο «Η συμ­βο­λή του ΚΚΕ στην πάλη για την ισο­τι­μία και τη χει­ρα­φέ­τη­ση της γυναί­κας». Περι­λαμ­βά­νει ανα­δη­μο­σιεύ­σεις κει­μέ­νων για το «γυναι­κείο ζήτη­μα», τις ιστο­ρι­κές κοι­νω­νι­κές συν­θή­κες κάτω από τις οποί­ες εμφα­νί­στη­κε και τις σύγ­χρο­νες μορ­φές του, ανα­δει­κνύ­ο­ντας την ταξι­κό­τη­τα του γυναι­κεί­ου ζητή­μα­τος και τα σύγ­χρο­να δικαιώ­μα­τα των γυναικών.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο