Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απαράδεκτες απολύσεις εργαζόμενων στο «Newsbomb» του ομίλου DPG Media

Την απαράδεκτη απόλυση δυο εργαζόμενων από την ιστοσελίδα «Newsbomb» (του ομίλου DPG Media) καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Ως αιτία για τις απολύσεις προβλήθηκε ο χαρακτηρισμός εκ μέρους του αρχισυντάκτη και συντάκτριας πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Μακελειό», ως «χυδαίου». Το πρωτοσέλιδο αφορούσε καταγγέλλουσα, για βιασμό και βαριές σωματικές βλάβες.

Με συνοπτικές διαδικασίες οι δύο εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως το πρωί της Δευτέρας (24/4) πρέπει να περάσουν από τα γραφεία της εταιρείας για να υπογράψουν την απόλυσή τους.

Μεσολάβησε η ανάκληση της απόλυσης της διευθύντριας της ιστοσελίδας, που έδωσε την έγκρισή της για να γραφτεί το θέμα, όχι όμως και της απόλυσης των δύο εργαζομένων, καθώς φαίνεται να χρεώνεται σε εκείνους αποκλειστικά η χρήση του όρου «χυδαίο» για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ αναφέρουν:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Διαμηνύουμε με κάθε τρόπο, πως οι τακτικές αυτές και οι απαράδεκτες απολύσεις δε θα μείνουν αναπάντητες.

Καλούμε τις ενώσεις του κλάδου να καταγγείλουν τις απαράδεκτες απολύσεις. Απαιτούμε να ανακληθούν εδώ και τώρα οι απολύσεις των δύο εργαζομένων στο συγκεκριμένο μέσο.

Καμία προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων στον κλάδο. Καμία ανοχή απέναντι στον “κιτρινισμό” και στην αισχρολογία.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε μπροστά και σε αυτόν τον αγώνα».

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα