Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απεργία εργαζομένων ΟΤΑ: Χημικά και μπλόκο της Αστυνομίας στους απεργούς στους δήμους (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Με χημικά και μπλόκο της Αστυνομίας στους δρόμους περιμετρικά του Κολωνακίου αντιμετωπίστηκαν οι απεργοί εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, που απεργούν σήμερα διεκδικώντας τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Φθάνοντας η πορεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών, από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός είχε φύγει από το υπουργείο. Τότε η πορεία κατευθύνθηκε προς το Κολωνάκι, όπου και δυνάμεις της Αστυνομίας προκειμένου να τους εμποδίσουν έκαναν χρήση χημικών. Οι εργαζόμενοι απάντησαν με συνθήματα, καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργού και της Αστυνομίας που αντί να απαντήσουν στα δίκαια αιτήματά τους, έκαναν χρήση χημικών.

Πηγή: Eurokinissi

Δ. Μανωλάκου: Οι αγώνες θα επιβάλουν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους (VIDEO)

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αυτό διεκδικούμε όλοι μαζί και οι αγώνες θα το επιβάλουν και το ΚΚΕ θα είναι μαζί σας, τόνισε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής του Κόμματος και εκ νέου υποψήφια στην Β’ Πειραιά, μιλώντας στη σημερινή συγκέντρωση των απεργών στους ΟΤΑ, στην Αθήνα, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην εργασία. Να κατοχυρώνεται με εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς με αξιοπρεπείς μισθούς για να ζήσει κανείς. Είναι πανανθρώπινο δικαίωμα, όχι όμως με αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα που διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με άθλιες συμβάσεις και αθλιότερους μισθούς που δεν μπορεί κανείς να ζήσει, επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, η εκμετάλλευση σε όλο της το μεγαλείο, ειδικά για τους νέους εργαζόμενους που εξασφαλίζουν συνθήκες χαμοζωής. Καμία ανοχή σε αυτό. Αυτή είναι η βαρβαρότητα και η απανθρωπιά που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και στους δήμους.

Πηγή: 902.gr