Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΠΘ: Σαν τον κλέφτη πήγε να μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία – Άμεση αντίδραση των φοιτητών

Κυριολεκτικά μέσα στα σκοτάδια η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία μέσα στο ΑΠΘ.

Άμεση υπήρξε η απάντηση των Φοιτητικών Συλλόγων και συνδικαλιστών διδασκόντων και εργαζομένων που πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας εντός του Ιδρύματος.

Επίσης, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν σε κινητοποίηση το πρωί της Πέμπτης, στις 9 π.μ. έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Τα πρώτα στελέχη της ΟΠΠΙ μπήκαν λίγο πριν τις 10 μ.μ. στο ΑΠΘ κάνοντας μία πρώτη αναγνωριστική βόλτα στους χώρους γύρω από την πρυτανεία. Δεν υπήρξε καμία διευκρίνηση εάν η πανεπιστημιακή αστυνομία θα παραμένει σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου και το πότε θα αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών που θα την πλαισιώσουν ώστε να αναλάβουν υπηρεσία και σε άλλους χώρους του ιδρύματος.

Επίσης, ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ είναι μέσα στο ΑΠΘ.

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Με συνθήματα ενάντια στη καταστολή, οι συγκεντρωμένοι φοιτητές μαζί με συνδικαλιστές διδάσκοντες και εργαζόμενους του ΑΠΘ πραγματοποίησαν πορεία στην Εγνατία που κατέληξε στη Καμάρα, στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως “η καταστολή δεν θα περάσει των φοιτητών η πάλη θα τη σπάσει”, “Απ τα ιδρύματα μας δεν λείπει η αστυνομία δώστε λεφτά καθηγητές βιβλία”, “Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές έξω η ΟΠΠΙ από τις σχολές” ξεκαθάρισαν πως με τον συλλογικό και οργανωμένο μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους αγώνα δεν θα επιτρέψουν την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Πέμπτης στις 9 π.μ. στη Πρυτανεία του ΑΠΘ.

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα