Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποκαλυπτικός ο Αλ. Τσίπρας: Προσλήψεις στο ΕΣΥ όσες κοστολογούν οι δημοσιονομικές δυνατότητες!

Τη ζωή και την Υγεία κοστολόγησε εμμέσως πλην σαφώς ο Αλέξης Τσίπρας με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας που είναι το διαχρονικό επιχείρημα όλων των κυβερνήσεων για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία.

Οι προσλήψεις στο ΕΣΥ που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσες όσες επιτρέπουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες, όσες είναι εφικτές και ρεαλιστικές, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάνω από όλα θέλει το πρόγραμμά του να είναι ρεαλιστικό με βάση τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες, είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Ζάππειο. Κριτήριο όχι οι λαϊκές ανάγκες, αλλά μπαλώματα για να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ.

Είναι αποκαλυπτική η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση πόσες προσλήψεις κατά τον ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται για να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες στο δημόσιο σύστημα Υγείας και απάντησε ότι ο αριθμός των απαιτούμενων προσλήψεων «είναι μεγαλύτερος από αυτόν που εμείς προτείνουμε στο πρόγραμμά μας» και πρόσθεσε «εμείς όμως έχουμε καταθέσει ένα πρόγραμμα στον ελληνικό λαό που θέλουμε να είναι ρεαλιστικό, θέλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Θα μπορούσαμε να πούμε διπλασιασμός των εργαζόμενων, δεν το λέμε διότι ξέρουμε ότι υπάρχουν περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες (…) αυτό που προτείνουμε είναι το εφικτό, το ρεαλιστικό, που θα δώσει τη δυνατότητα στο σύστημα τουλάχιστον να κρατηθεί στα πόδια του».

«Απολύτως κοστολογημένο» είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε με στόμφο ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ποιος έχει κοστολογημένο πρόγραμμα, μόνο που στην κοστολόγηση μπαίνει ευθέως και η ζωή σαν κόστος και αφού τα δημοσιονομικά δεν το αντέχουν, τότε έρχονται οι περικοπές που εμφανίζονται σαν ρεαλισμός, όταν μέσα σε τρεις μέρες θρηνούμε νεκρούς που δεν μεταφέρθηκαν έγκαιρα σε δημόσια δομή Υγείας λόγω έλλειψης ασθενοφόρων!

Πηγή: 902.gr