Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποκαλύψεις «Καθημερινής» για την τραγωδία στο Μάτι: Καυγάς μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Νέος καυγάς μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καθημερινή» για την τραγωδία στο Μάτι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας υψηλόβαθμα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος φέρονται να κάνουν υποδείξεις στον πραγματογνώμονα που είχε αναλάβει την υπόθεση να μην προχωρήσει την έρευνα προβαίνοντας σε συγκάλυψη ευθυνών.

«Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε» τιτλοφορείται το δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλος φέρεται να κάλεσε τον αξιωματικό του σώματος στον οποίο είχε ανατεθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για την τραγωδία, με σκοπό να αποκρύψει στοιχεία και ονόματα και να αποδώσει τη φονική πυρκαγιά στον άνεμο, τα πεύκα και την αυθαίρετη δόμηση, με τον ίδιο να επικαλείται άνωθεν εντολές της πολιτικής ηγεσίας.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Ματθαιόπουλος διέψευσε το δημοσίευμα της «Καθημερινής» σημειώνοντας:  «Καμία συνάντηση, καμία επαφή, αυτός έκανε τη δουλειά του εγώ τη δική μου, ως συνάδελφοι τον γνωρίζω τίποτα άλλο, όλα αυτά που γράφονται είναι ψεύδη».

Κόντρα Κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το δημοσίευμα, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη να προειδοποιεί ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Για έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας.

«Δύο χρόνια μετά την τραγωδία κι ακόμη δεν έχουμε μάθει όλη την αλήθεια. Τώρα φαίνεται ότι για αυτό συνέβαλαν οι κραυγαλέες απόπειρες συγκάλυψης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησαν πολλά κρίσιμα στοιχεία στο σκοτάδι», δήλωσε ο Στ. Πέτσας καλώντας την τότε αρμόδια Υπουργό Όλγα Γεροβασίλη να δώσει άμεσα εξηγήσεις.