Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποκλεισμός Πολυτεχνειούπολης για να μην μπει η αστυνομία στις σχολές

Αποκλεισμό του Πολυτεχνείου πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί φοιτητικοί Σύλλογοι και συλλογικοί φορείς του ιδρύματος ενάντια στις απειλές του πρύτανη για εισαγγελική παρέμβαση και κλήση της αστυνομίας με αφορμή κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων που έγινε χτες.

Με τις αποφάσεις τους απαιτούν να μην τολμήσει ο Πρύτανης να φέρει αστυνομία στις σχολές, να μην τολμήσει να υλοποιήσει μαζί με την κυβέρνηση και το Χρυσοχοΐδη αυτό το νόμο. Να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές με ασφάλεια.

Θα ακολουθήσει συντονισμός των συλλογικών φορέων του ΕΜΠ για να αποφασιστούν οι επόμενες δράσεις.

«Να μην τολμήσει ο Πρύτανης να φέρει αστυνομία στις σχολές μας! Να μην παίξει το παιχνίδι της κυβέρνησης και να μη δώσει κανένα άλλοθι με τη στάση του για την είσοδο της αστυνομίας στο ΕΜΠ! Οι φοιτητές δεν είμαστε εγκληματίες! Τα αιτήματα μας είναι δίκαια. Απαιτούμε να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές μας! Να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!» διαμηνύουν σε κοινό ψήφισμα τους οι εκλεγμένοι στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων του ΕΜΠ, οι οποίοι πραγματοποίησαν χτες 8-4, κινητοποίηση στο Πολυτεχνείο για το θέμα.

Με το ψήφισμα τους οι Σύλλογοι του ΕΜΠ καταδίκασαν την πρόθεση του πρύτανη του ιδρύματος, ο οποίος, όπως σημειώνουν «παρακάμπτοντας όλες τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και των υπολοίπων συλλογικών φορέων που υπάρχουν τόσο καιρό στο ίδρυμα με τις κινητοποιήσεις και τους συντονισμούς των συλλογικών φορέων του ιδρύματος», απείλησε με εισαγγελική εισαγγελική παρέμβαση και κλήση της αστυνομίας, με αφορμή εκδήλωση που γινόταν στο χώρο του ιδρύματος.