Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αποχαιρετούν με μεγάλη θλίψη την αγαπημένη συντρόφισσα Αθηνά Ζύμαρη

Οι ΚΟΒ ΜΜΕ της ΚΟ Αττικής αποχαιρετούν με μεγάλη θλίψη την αγαπημένη συντρόφισσά μας Αθήνα Ζύμαρη, δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» από το 1992,  που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Όπως σημειώνουν: «Τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος που υπηρέτησε μέσα από διάφορες χρεώσεις. Στάθηκε ακούραστα δίπλα σε κάθε συνάδελφο δημοσιογράφο και μέσα από τη χρέωσή της στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στον σύζυγό της Νίκο, στην κόρη της συντρόφισσα Αφροδίτη, στη μητέρα της συντρόφισσα Μαρία και στον αδελφό της σύντροφο Νίκο».

ΤΕ ΙΚΑΡΙΑΣ του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ, οι Οργανώσεις Βάσεις της ΚΝΕ Ικαρίας καθώς και όλες οι ΚΟ Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ αποχαιρετούν με απέραντη θλίψη τη συντρόφισσα Αθηνά Ζύμαρη.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΤΕ αναφέρεται:

«Γεννημένη στην εργατούπολη του Περάματος το 1967, με καταγωγή από το Καραβόσταμο Ικαρίας, τίμησε την ιδιότητα του μέλους της ΚΝΕ αρχικά και στη συνέχεια του ΚΚΕ. Έφερε εις πέρας, με πείσμα και απόλυτη συνέπεια όλες τις δύσκολες χρεώσεις που της ανατέθηκαν από το Κόμμα, με χαρακτηριστικότερη αυτή της μαχόμενης δημοσιογράφου και συντάκτριας του “Ριζοσπάστη”.

Παραμένουν ακόμα επίκαιρα τα άρθρα της που αφορούσαν ναυτιλιακό, κοινοβουλευτικό, πολιτικό και εργατικό ρεπορτάζ. Χαρακτηριστικές της στιγμές ήταν η δημοσιογραφική κάλυψη του εγκλήματος από το ναυάγιο του “Σαμίνα” το 2000, των εργοδοτικών εγκλημάτων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, για τα καζάνια του θανάτου επίσης στο Πέραμα. Ξεχωρίζουμε την παλικαρίσια στάση και την όρθωση του αναστήματός της απέναντι στους εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής Αυγής και τους υποστηρικτές αυτών. Εξίσου σημαντική και η δουλειά της στην Τοπική Διοίκηση και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η καλύτερή της όμως “πινελιά”, τόσο στην αρθρογραφία στην εφημερίδα του Κόμματος όσο και στην φωτογράφιση, εκτιμάμε ότι ήταν στην κάλυψη όλων των Φεστιβάλ της ΚΝΕ όλα αυτά τα χρόνια,που γινόντουσαν στον γνώριμο χώρο του ρέματος στο Καραβόσταμο. “Κάθε χρόνο και καλύτερο, κάθε χρόνο ψηλότερο, κάθε χρόνο και πιο κόκκινο το Φεστιβάλ και το Καραβόσταμο”, μας έλεγε και σχεδόν αμέσως το αποτύπωνε.

Νικημένη από την κακιά αρρώστια, αλλά νικήτρια σε όλους τους αγώνες που έδωσε για να ξημερώσουν στον λαό καλύτερες μέρες, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία σοσιαλιστική – κομμουνιστική.

Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην μητέρα της σ. Μαρία, στον σύζυγό της Νίκο, στην κόρη της σ. Αφροδίτη, στον αδερφό της σ. Νίκο…».

ΚΕ του ΚΚΕ: Αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη την συντρόφισσα Αθηνά Ζύμαρη

ΤΕ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
– ΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αποχαιρετούν τη συντρόφισσα Αθηνά Ζύμαρη –
“Θα σε θυμόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή”

Η Κομματική Οργάνωση Μετάλλου Πειραιά του ΚΚΕ αποχαιρετάει τη συντρόφισσα Αθηνά Ζύμαρη, τονίζοντας:

«Πέρα από την περίοδό που ήταν μέλος της Κομματικής μας Οργάνωσης, η Αθηνά δεν έλειψε ούτε στιγμή από τους αγώνες, τις γενικές συνελεύσεις, τις δράσεις των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, παλεύοντας με υπομονή, επιμονή και πραγματικό ενδιαφέρον να καταγράψει την ουσία και το δίκιο των διεκδικήσεων των εργατών της Ζώνης.

Ακόμα και στα μαύρα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Τότε που ο “Ριζοσπάστης” ήταν το μοναδικό βήμα που είχαμε οι εργάτες της Ζώνης να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις μας απέναντι στην ανελέητη επίθεση που δεχόμασταν από την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ με σκοπό να μας λυγίσουν.

Αυτό γινόταν μέσα από τα ρεπορτάζ της Αθηνάς με αποτέλεσμα να την γνωρίζουν όλοι οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης με το μικρό της όνομα.

Θα σε θυμόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή, μέσα στα ΜΑΤ και τα χημικά στις συγκεντρώσεις που δεχόμασταν επίθεση, διεκδικώντας τα αιτήματά μας, με το χαμόγελο και το μπλοκάκι σου στο χέρι.

Καλό ταξίδι συντρόφισσα Αθηνά και καλό κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους σου».

Συλλυπητήρια
από τη ΤΕ Μεταφορών Αττικής του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Μεταφορών Αττικής αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη συντρόφισσα Αθηνά Ζύμαρη και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους της συντρόφισσας Αθηνάς.

Μεταξύ άλλων τονίζει:

«Η συντρόφισσα Αθηνά πάντοτε παρούσα σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο Λιμάνι, στη ναυπηγοεπισκευή, ήταν η σταθερή αυτή δύναμη – εγγύηση ότι η φωνή των εργαζομένων, τα γεγονότα των αγώνων τους, η πείρα που γεννιόταν καθημερινά μέσα στους χώρους θα γίνει συλλογική πείρα του Κόμματος, θα φτάσει στα αυτιά της εργατικής τάξης όλης της χώρας μέσω του “Ριζοσπάστη”.

Από τα χαράματα σε κάθε απεργιακή μάχη, σε κάθε κινητοποίηση δεν κατέγραφε απλά τις ειδήσεις, συνέβαλλε με όλες της τις δυνάμεις στις μάχες απέναντι στο κράτος και την εργοδοσία. Με αποφασιστικότητα έμπαινε μπροστά για να ακούσει, να αφουγκραστεί πραγματικά τους εργαζόμενους, να καταλάβει τα άγχη και τις αγωνίες τους, να συμβάλει και η ίδια με τη στάση της στον αγώνα. Τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της στον “Ριζοσπάστη” πάντα γίνονταν θέμα συζήτησης στα καράβια, εργαλείο δουλειάς για τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος.

Ο πρόωρος χαμός της συντρόφισσας Αθηνάς μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο να δουλέψουμε για την υπόθεση που και αυτή δούλευε αδιάκοπα, για την υπόθεση της εργατικής τάξης».

ΚΟΒ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ –
902.GR ΤΟΥ ΚΚΕ

Προσφορά στο Κόμμα στη μνήμη της συντρόφισσάς Αθηνάς Ζύμαρη

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μας Αθηνάς Ζύμαρη, δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη», η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη – 902.gr» προσφέρει στο Κόμμα 940 ευρώ ως πρώτη δόση.