Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – Τον πυροβόλησαν ενώ μιλούσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια

Τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) εκδηλώθηκε επίθεση με πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια ομιλίας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια.

Ενώ ο Τράμπ βρισκόταν στο βήμα της συγκέντρωσης ακούστηκαν ορισμένες ριπές και λίγο μετά ο ίδιος έπεσε κάτω κρατώντας το αυτί του. Μετά από λίγο αποχώρησε από τη σκηνή με τη συνοδεία των μυστικών υπηρεσιών έχοντας αίματα στο αυτί του. Νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες σε νοσοκομείο και εξήλθε όντας καλά στην υγεία του.

Ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός καθώς και ένας ακόμα άνθρωπος που βρισκόταν στη συγκέντρωση.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ φαίνεται να έχουν δηλώσει πως «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του πρώην προέδρου Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, το απόγευμα της 13ης Ιουλίου, περίπου στις 6:15 μ.μ., ένας ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε πολλές φορές προς την εξέδρα από μια υπερυψωμένη θέση έξω από το χώρο της συγκέντρωσης. Το προσωπικό των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ εξουδετέρωσε τον δράστη, ο οποίος είναι πλέον νεκρός. Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ απάντησαν γρήγορα με προστατευτικά μέτρα και ο πρώην πρόεδρος Τραμπ είναι ασφαλής. Ένας θεατής σκοτώθηκε και δύο θεατές τραυματίστηκαν σοβαρά. Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση. Η Μυστική Υπηρεσία έχει ενημερώσει το FBI».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε τους πυροβολισμούς στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε: «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία (…) Είναι αρρωστημένο, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ενώσουμε αυτή τη χώρα (…) Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό. Δεν μπορούμε να είμαστε έτσι, δεν μπορούμε να το συγχωρούμε αυτό».

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση μετά τους πυροβολισμούς όπου ανάμεσα σε άλλα ανέφερε «Είναι απίστευτο ότι μια τέτοια πράξη μπορεί να λάβει χώρα στη χώρα μας. (…) Πυροβολήθηκα με μια σφαίρα που διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς άκουσα έναν ήχο σφυρίγματος, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να διαπερνά το δέρμα.

Ο δράστης είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια

Ο ύποπτος δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημιοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα.

Αγνωστα τα κίνητρα του δράστη – Στο επίκεντρο της έρευνας κενά ασφαλείας

Στην επίσημη ενημέρωση που έκαναν εκπρόσωποι των διωκτικών αρχών στην Πενσιλβάνια επιβεβαίωσαν ότι δεν είναι γνωστά τα κίνητρα του δράστη, τα στοιχεία του οποίου θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθεί η διασταύρωσή τους. Την ίδια ώρα στο επίκεντρο της έρευνας μπαίνουν κενά στην ασφάλεια που αναδείχθηκαν από την επίθεση, αλλά και μαρτυρίες αυτοπτών.

Ανδρες οι δύο τραυματίες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

Ανδρες είναι και τα τρία θύματα μεταξύ των πολιτών στη δολοφονική απόπειρα κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Ο ένας είναι νεκρός, σκοτώθηκε ακαριαία και οι άλλοι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι των διωκτικών αρχών