Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Από μια γυναίκα, αυστηρά για γυναίκες

Μια ακόμη Παγκόσμια μέρα …. Αλληλούια! Δεν θα πω ποιες είμαστε, τι είμαστε και γιατί Έτσι είμαστε! Όλα αυτά τα γνωρίζουμε από την εποχή της Εύας , όπως λένε! Άρα ΞΕΡΟΥΜΕ τι είμαστε! ΖΩΗ – ΑΝΑΣΑ- ΑΓΑΠΗ- ΟΜΟΡΦΙΑ!

Αυτή την φορά δεν θα γράψω ποιήματα , με μηνύματα μικρά, ολιγόλογα , γεμάτα ντροπή και αγανάκτηση και κάποιους πίνακες μου, θα πω όσα η ένοχη σιωπή, της σάπιας Παγκόσμιας κοινωνίας, δεν θα ξεστομίσει ΠΟΤΕ αρνούμενη να θαμπώσει το φωτοστέφανο της Αγιοσύνης της! Ζητάω λοιπόν να σκεφτείτε και να γράψετε εσείς αντί για μένα…

Είμαι σίγουρη πως η καθημερινότητά σας είναι γεμάτη από γεγονότα και παραδείγματα δυστυχισμένων γυναικών, απρόσωπων, ανώνυμων και ξεχασμένων, με δυο λόγια γυναικών αναλώσιμων ή στην χειρότερη εκδοχή – γυναικών Φαντασμάτων – στα αζήτητα!

Εμείς λοιπόν, ως πιο τυχερές, ας κάνουμε ότι μπορούμε γι’ Αυτές! Να παλέψουμε για τα δικαιώματα τους και για τα δικά μας, γιατί Αυτές είμαστε εμείς! Καιρός είναι πια να μάθουν ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ της γης ότι : – Εκτός από Γυναίκα, Απαιτώ να με αποκαλεί ΑΝΘΡΩΠΟ!!! – Χρόνια μας πολλά – Άξια – και Αγωνιστικά ! – Σας Τιμώ , σας Αγαπώ, σας Αγκαλιάζω Όλες !

Η Δική σας Ηλέκτρα Στρατωνίου 8/3/2019

_______________________________________________________________________________________________________

Η Ηλέκτρα Στρατωνίου γεννήθηκε στη Χαλκιδική, έζησε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Είναι ζωγράφος, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει εκδόσει τρεις ποιητικές συλλογές: «Ποιήματα» (1989, Γερμανία), «Στο ναρκοπέδιο του μυαλού» (2011, Αθήνα) και «Σςςς… ο Θεός κοιμάται» (2014, Αθήνα). Η Ηλέκτρα είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε. Ε. Λ.).