Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Αρχές» πάνε περίπατο

Mε αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η αντικομμουνιστική υστερία της ΕΕ των μονοπωλίων και των κρατών-μελών της. Ακριβώς επειδή οι αστοί φοβούνται το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, που είναι η μόνη εναλλακτική των λαών απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Διώκουν και θέτουν στην παρανομία κόμματα και κομμουνιστές. Διώκουν ακόμη και βετεράνους της Αντιφασιστικής Νίκης του 1945, εκεί όπου τους παίρνει. Ποινικοποιούν κομμουνιστικά κόμματα, σύμβολα, ακόμη και την ίδια την ταξική πάλη.

Στην Πολωνία χθες συνεχίστηκε η δίκη σε βάρος του ΚΚ Πολωνίας με την κατηγορία της «προπαγάνδας της κομμουνιστικής ιδεολογίας» στην εφημερίδα Brzask και στην ιστοσελίδα του κόμματος. Τα μέλη του ΚΚ Πολωνίας απειλούνται με φυλάκιση δύο ετών για την έκφραση των ιδεών τους.

Φυσικά η ΕΕ δεν έχει κανένα λόγο, έστω διακηρυκτικά, να διαφωνήσει με αυτή τη λογοκρισία, όπως πράττει σε άλλες περιπτώσεις.

Εδώ η δίωξη ταυτίζεται με τις στοχεύσεις της ΕΕ και οι περιβόητες δήθεν «αρχές» της ΕΕ πάνε ξανά περίπατο. Όχι ότι «περπατούσαν» ποτέ πραγματικά…

Γκάνταλφ / Χαραυγή

Πολωνία, 28 χρόνια μετά την αντεπανάσταση: Αντικομμουνισμός, Φασισμός και… άγιος ο Θεός.