Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αττική Οδός: Παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένα ΙΧ – Συνεχίζεται το «μπαλάκι» των ευθυνών

Συνεχίζονται ακόμα και τώρα οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των οχημάτων που έχουν παραμείνει εγκλωβισμένα από τη Δευτέρα, σε διάφορα σημεία της Αττικής Οδού.

Δυνάμεις του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κλήθηκαν να προχωρήσουν σε επιχείρηση από το βράδυ της Δευτέρας να συνδράμουν προκειμένου να φύγουν οι χιλιάδες οδηγοί που έμειναν για πάνω από 12 ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους, ξεχασμένοι τόσο από το κράτος όσο και από την διαχειρίστρια εταιρεία.

Αυτοκίνητα παραμένουν ακόμα και τώρα ακινητοποιημένα σε αρκετά σημεία της Αττικής Οδού, όπως στα τμήματα από Βριλήσσια μέχρι Ανθούσα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, από την Κάντζα έως τη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ρεύμα προς Ελευσίνα και στο Δυτικό κλάδο της Περιφερειακής Υμηττού από τη σήραγγα Κοντόπευκου μέχρι τη Σήραγγα Βριλησσίων, με τους οδηγούς να φτάνουν στα οχήματα και από εκεί να τα απομακρύνουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα και κάθε μέρα θα υπάρχουν οχήματα της Πολιτικής Προστασίας στο «δακτυλίδι» της Λ. Κηφισίας (από τις 9 π.μ. έως τις 7 μ.μ.) για να μεταφέρουν τους οδηγούς στα αυτοκίνητά τους που είναι ακινητοποιημένα και να τα παραλάβουν.

Από την πλευρά της, η διαχειρίστρια εταιρεία -του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ κέρδους την ημέρα- ανακοίνωσε πως θα αποζημιώσει με το ποσό των 2.000 ευρώ το κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε.

Ωστόσο, με δηλώσεις του ο διευθυντής κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, Φ. Παπαδημητρίου, έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στην κυβέρνηση για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε λέγοντας πως είχαμε 5.000 φορτηγά από τις 7 χτες το πρωί στην Αττική Οδό και πως η πολιτεία δεν ήθελε να κόψει την εφοδιαστική αλυσίδα. Πρόσθεσε ότι την εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην Αττική οδό δίνει η Τροχαία. Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση συγκροτεί επιτροπή διερεύνησης των ευθυνών αλλά όχι της δικές της και σίγουρα όχι τις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για την παράδοση υποδομών σε ιδιωτικές εταιρείες.

Πληροφορίες θέλουν στο «χορό» των αποζημιώσεων να έχουν μπει και οι ασφαλιστικές εταιρείες με τα νομικά τους τμήματα να συντάσσουν τις σχετικές αγωγές για την αποζημίωση των οδηγών αλλά και τις ζημιές που έχουν υποστεί τα αυτοκίνητα.

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων