Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυξάνονται οι πιέσεις στον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα των προεδρικών εκλογών

Στον απόηχο της απόπειρας δολοφονίας του Ντ. Τραμπ και των δεδομένων που δημιούργησε, αυξάνονται οι πιέσεις προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, από το εσωτερικό του κόμματός του να αποχωρήσει από την κούρσα των εκλογών.

Σύμφωνα με το CNN, η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, τόνισε πρόσφατα στον Τζο Μπάιντεν πως αν παραμείνει θα «καταστρέψει τις πιθανότητες των Δημοκρατικών να κερδίσουν» τις εκλογές, επικαλούμενη τις αρνητικές δημοσκοπήσεις. Η ομάδα της αντέδρασε, δηλώνοντας ότι η Νάνσι Πελόζι είναι στην πολιτεία της από την Παρασκευή και δεν έχει μιλήσει με τον Τζο Μπάιντεν από εκείνη την ημέρα.

Το «ABC News» μετέδωσε ότι ο πρόεδρος της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, «τόνισε σθεναρά πως το προτιμότερο για τον Μπάιντεν, για το Δημοκρατικό κόμμα και για τη χώρα θα ήταν να αποσυρθεί», ενώ ανάλογη άποψη φέρεται να εξέφρασε ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις.

Είκοσι βουλευτές κι ένας γερουσιαστής έχουν ασκήσει ως τώρα δημόσια πίεση στον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

Με φόντο τη συνεχιζόμενη πίεση, στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως έχουν πρόθεση να επιταχύνουν τη διαδικασία για να οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του Μπάιντεν με σύστημα πρόωρης ψηφοφορίας. Ένα σενάριο είναι να γίνει ψηφοφορία την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και όχι στο συνέδριο των Δημοκρατικών, που θα αρχίσει στις 19η Αυγούστου στο Σικάγο. Άλλοι Δημοκρατικοί αντιδρούν έντονα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για σχέδιο να περάσει «διά της βίας» η υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν.

Η αντιπρόεδρος, Κάμαλα Χάρις, θεωρείται φαβορί για την αντικατάστασή του σε περίπτωση αποχώρησης του Μπάιντεν.

Ερωτηθείς προχθές τι θα τον έκανε να εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει, ο 81χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε: «Αν είχα πρόβλημα υγείας, αν οι γιατροί με έβλεπαν και μου έλεγαν έχετε το τάδε πρόβλημα».

Μέσα σε όλα αυτά, ο Τζο Μπάιντεν διαγνώστηκε με COVID-19, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει πως «αισθάνεται καλά»…

Πηγή: 902.gr