Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυστραλία Πυρκαγιές: Άγριο κράξιμο στον πρωθυπουργό από κατοίκους πληγείσας περιοχής (VIDEO)

«Τα άκουσε» κυριολεκτικά, από πολίτες που έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μόρισον ήρθε αντιμέτωπος με την οργή πυροπαθών κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην πόλη Κομπάργκο της Νέας Νότιας Ουαλίας η οποία βρέθηκε στο έλεος των πυρκαγιών. Η περιοχή είναι μία από αυτές που χτυπήθηκαν πιο έντονα από τις φονικές πυρκαγιές που έχει σαρώσει τη Νέα Νότια Ουαλία προκαλώντας μέχρι στιγμή τον θάνατο 9 ατόμων και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, κάτοικοι της περιοχής «υποδέχθηκαν» με αποδοκιμασίες και ύβρεις τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη βοήθειας από τον κρατικό μηχανισμό και ελλειπή αντιμετώπιση της πυρκαγιάς από τις αρχές.

Στην αρχή του βίντεο ένας πυροσβέστης αρνείται να δώσει το χέρι του στον Μόρισον φέρνοντας τον σε προφανή αμηχανία, ενώ ακολουθεί η οργή των πυροπαθών που τον «στολίζουν» με μια σειρά κοσμητικά επίθετα. Ανάμεσα στους κατοίκους μια γυναίκα τον ρωτάει «γιατί έχουμε μόνο 4 φορτηγά για να υπερασπιστούμε την πόλη μας», με έναν άλλο κάτοικο να προσθέτει πως «δεν θα πάρεις καμία ψήφο από εδώ, φίλε».

Να σημειωθεί ότι ο Μόρισον δέχεται ευρεία κριτική για τον χειρισμό της κυβέρνησης του στο ζήτημα των εκτεταμένων πυρκαγιών που πλήττουν την Αυστραλία, ενώ αρνητική εντύπωση στην κοινή γνώμη έχει κάνει το γεγονός ότι ο ίδιος βρίσκονταν σε διακοπές στη… Χαβάη όταν ξέσπασε η μεγάλη καταστροφή.