Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυστραλία: Ψήφισμα που εξισώνει τον κομμουνισμό με τον φασισμό υιοθέτησε η Γερουσία

Την… «δόξα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται πως ζήλεψε η Γερουσία της Αυστραλίας η οποία, με ευθύνη σοσιαλδημοκρατών και φιλελευθέρων, υιοθέτησε ψήφισμα στο οποίο ο κομμουνισμός εξισώνεται με τον φασισμό.

Το εν λόγω απαράδεκτο ψήφισμα, που πέρασε απ’ την Γερουσία στις 3 Φεβρουαρίου, καταδικάζει υποκριτικά όλους τους «εξτρεμισμούς» υιοθετώντας την αντεπιστημονική και αντιιστορική «θεωρία των δύο άκρων», βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τη δράση των κομμουνιστών με την ακροδεξιά και τον φασισμ.

Αρχικά, είχε κατατεθεί ψήφισμα από την γερουσιαστή του Αυστραλέζικου Εργατικού Κόμματος (ALP) Κριστίνα Κένελι το οποίο καταδίκαζε τον ακροδεξιό εξτρεμισμό, με αφορμή την εγκληματική δράση και ρητορική φασιστικών ομάδων.

Ο δεξιός συνασπισμός Coalition (Φιλελεύθερο Κόμμα, Εθνικό Κόμμα) αρνήθηκε να στηρίξει το αρχικό αυτό ψήφισμα, ζητώντας να γίνουν αλλαγές και τροποποιήσεις.

Με την σύμφωνη γνώμη των σοσιαλδημοκρατών του Εργατικού Κόμματος έγιναν εκτεταμένες τροποποιήσεις στο κείμενο του ψηφίσματος, διαγράφτηκαν αναφορές στην «άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα» ενώ οποίο ενσωματώθηκε η καταδίκη του «αριστερού εξτρεμισμού» και της κομμουνιστικής δράσης!

Η γερουσιαστής Κένελι εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για τις αλλαγές, στηρίζοντας παρ’ όλα αυτά την θεωρία των δύο άκρων: «Το Εργατικό Κόμμα θα στηρίξει το τροποποιημένο ψήφισμα επειδή, ασφαλώς, είμαστε υπερ της δράσης εναντίον όλων των εξτρεμισμών».

Την υιοθέτηση του κατάπτυστου ψηφίσματος από την Γερουσία καταδίκασε το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί άνοδος της ακροδεξιάς-φασιστικής βίας στην Αυστραλία και συντονισμένη δράση μικρών φασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων που λειτουργούν στα πρότυπα των αντίστοιχων Αμερικανικών.

Με πληροφορίες από idcommunism.com