Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αύριο ανακοινώσεις για τις επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές τον Απρίλιο

Να αμβλύνει τις αντιδράσεις από τους λιανεμπόρους της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και της Κοζάνης που δεν θα ανοίξουν αύριο τα καταστήματα τους και να μετριάσει το πολιτικό κόστος επιχειρεί η κυβέρνηση υποσχόμενη επιπλέον μέτρα για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κυβερνητική εντολή.

Σε ανακοίνωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη παρέπεμψε στις εισηγήσεις των ειδικών την απόφαση για την αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Η κ. Πελώνη, με τη δήλωση αυτή, έκλεισε κάθε χαραμάδα εναλλακτικής που είχε αφήσει ο Στ. Πέτσας από την Πάτρα βάζοντας δύο επιλογές στο τραπέζι, μεταξύ των οποίων την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων (σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα) με τη μέθοδο του click away.

Συγκεκριμένα, από την Πάτρα, όπου έγινε δεκτός με κινητοποίηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υπάρχουν δύο επιλογές για την κυβέρνηση, η πρώτη είναι «μία έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές, κατά το πρότυπο που υπήρξε στο παρελθόν, για παράδειγμα στη Δυτική Αττική, όταν είχαμε φαινόμενα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και κλεισίματος των καταστημάτων» και η δεύτερη «είναι αν προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα, με ποιους όρους μπορεί να γίνει με ασφάλεια αυτό το άνοιγμα», εξηγώντας ότι «ένας τρόπος να αφήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, είναι το click away».

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων