Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Α. Τσίπρας: Κοστολογημένο πρόγραμμα με «επίγνωση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων»

Την… «επίγνωσή» του στις «δημοσιονομικές δυνατότητες και δυσκολίες» της χώρας, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για το «κοστολογημένο» όπως είπε πρόγραμμα διακυβέρνησής του, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο Ζάππειο για να διαβεβαιώσει επενδυτές και αγορές ότι προτεραιότητά του είναι η δημοσιονομική σταθερότητα, όπως έπραξε ως κυβέρνηση αλλά και ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να εμφανίσει το κόμμα του ικανότερο από τη ΝΔ, στην επίτευξη ενός σημαντικού στόχου του κεφαλαίου, την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η οποία σχετίζεται με την εφαρμογή των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, μεταξύ των οποίων και η εκτέλεση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Αποδείχθηκε έτσι, για ακόμα μια φορά, η στρατηγική σύγκλιση κυβερνητικού προγράμματος της επόμενης μέρας, ανεξάρτητα της σύνθεσης της κυβέρνησης.

Εν προκειμένω, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «αναστολή πλειστηριασμών», χωρίς να αναφέρει για πόσο διάστημα, ενώ δεν αναφέρθηκε σε προστασία της πρώτης κατοικίας από τα κοράκια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λερωμένη τη φωλιά του καθώς η κυβέρνησή του εισήγαγε την ηλεκτρονική διαδικασία ξεσπιτώματος του λαού και θέσπισε ως ιδιώνυμο αδίκημα τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς. Όσο για τον λαό που βρίσκεται υπό την δαμόκλειο σπάθη των τραπεζών και των funds όλη αυτή την περίοδο και έχει χάσει ή κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε να πει κυνικά ότι «δεν μπορούμε να τους σώσουμε όλους»…

Όσον αφορά στα σενάρια της επόμενης ημέρας, επανέλαβε τα κελεύσματα για κυβέρνησης συνεργασίας των «προοδευτικών δυνάμεων» και συνεχίζοντας να… ξύνεται «στη γκλίτσα του τσοπάνη» κάλεσε το ΚΚΕ να… απολογηθεί στους εργαζόμενους γιατί «λέει ότι είναι το ίδιο μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποκαταστήσει την εργασιακή νομοθεσία, τις ΣΣΕ, με μια κυβέρνηση της ΝΔ».

Ξέχασε βέβαια να πει ότι η κυβέρνησή του, με τον νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση κατάργησε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και καθορίζει τον κατώτατο μισθό με υπουργική απόφαση, ενώ ακόμα και ως αντιπολίτευση ψήφισε ένα σωρό άρθρα του απαράδεκτου νόμου Χατζηδάκη που κατάργησε το 8ωρο…

Σχετικά με τις συνεργασίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποθέωσε τις κυβερνήσεις συνεργασίας, έναντι των «αλαζονικών» αυτοδύναμων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθούνταν διαφορετική πολιτική την τελευταία τετραετία αν δεν ήταν τόσο αλαζονικός ο Κ. Μητσοτάκης. Φαίνεται ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ., ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, αλλά και η πιο πρόσφατη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που φόρτωσαν στις πλάτες του λαού τα 3 μνημόνια, δεν είναι σκληρά ταξικές και αντιλαϊκές, αλλά με κλίμα… συνεννόησης και συνεργασίας.

Πηγή: 902.gr