Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βασίλης Βλάχος: Ζωγραφική, Γλυπτική, Χαρακτική

Κύκλος Παρουσιάσεων
2023-2024 \ 22-29 Ιουν_

Εικαστική έκθεση με τίτλο: «Βασίλης Βλάχος Ζωγραφική – Γλυπτική – Χαρακτική» παρουσιάζεται από τις 22 έως τις 29 Ιουνίου στο Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών στη Ν. Μάκρη Αττικής.

  • Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 22 Ιουνίου 7-10 μμ.
    • Ωράριο: Δευτέρα και Τρίτη: 10 πμ – 2 μμ
    • Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10 πμ – 2 μμ και 5 μμ – 8 μμ
    • Σάββατο: 10 πμ – 2 μμ

🤔 💥

Με μεγάλη χορό παρουσιάζω τον παλιό μου καλό μαθητή (και πλέον φίλο) Βασίλη Βλάχο, έναν ιδιαίτερα δυναμικό και πολυσχιδή καλλιτέχνη που εκθέτει ζωγραφικά, χαρακτικά και γλυπτά στο Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών.

Καλλιτέχνης με σοβαρές κοινωνικές ευαισθησίες ο Βασίλης Βλάχος, καταφέρνει μέσα από την τέχνη του και περνά αυτές τις ευαισθησίες στα έργα του με αμεσότητα και ειλικρίνεια. Ανήκει στη νέα γενιά καλλιτεχνών, που δεν καταφεύγουν σε ανερμάτιστους “νεωτερισμούς” προκειμένου να “πρωτοτυπήσει*. Προτιμά τη σοβαρή δημιουργία που στηρίζεται τόσο στη γνώση, όσο και στο ταλέντο, για να αποδώσει τις όποιες καλλιτεχνικές ανησυχίες του που εστιάζονται στον άνθρωπο και στην φύση. Γι’ αυτό ακριβώς και τα έργα του συνθετικά παρουσιάζουν μια πυκνότητα που μεταφέρει στην πολυσυνθετότητα τόσο της ίδιας της φύσης, όσο και της ανθρώπινης ιδιοσυγκρασίας και των χαρακτηριστικών της.

Σε μια εποχή που η Τέχνη πολύ έχει αμαρτήσει με τις καινοτομίες της ο Βλάχος μας υπενθυμίζει ότι τώρα έχει παρά ποτές ανάγκη για κοινοτοπίες και σεβασμό στον κοινωνικό της ρόλο.

Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου
Ζωγράφος & καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ- Ι.M.V.A.C

🤔 💥

Ο Βασίλης Βλάχος με την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο “Βασίλης Βλάχος: Ζωγραφική _Γλυπτική_Χαρακτική” που διοργανώνει το Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών συστήνει στο κοινό, την σύντομη αλλά ήδη ιδιαίτερα δημιουργική, διαδρομή του ως ένας νέος πολυσχιδής εικαστικός καλλιτέχνης.

Από το 2015 διδάχθηκε την ζωγραφική δίπλα στον Δημήτρη Μπέζα, την γλυπτική δίπλα στο Λεωνίδα Χαλεπά ενώ δάσκαλος του στην μαρμαρογλυπτική ήταν ο Γεώργιοw Συλίκος στο Προπαρασκευαστικό και Επαγγελματικό Σχολείο Καλών Τεχνών του Πάνορμου της Τήνου. Αποφοιτώντας το 2018 ως ένας από τους δύο πρώτους μαθητές του Σχολείου εισάγεται χωρίς επιπλέον εξετάσεις στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, της οποίας είναι σήμερα τελειόφοιτος. Στην Α.Σ.Κ.Τ. επιλέγει το Α’ Εργαστήριο Χαρακτικής με δασκάλους αρχικά τον Γιάννη Γουρζή και στην συνέχεια την Ντίνα Κώτσιου. Το γεγονός ότι ο Βασίλης Βλάχος πριν από τις σπουδές του σε 2 από τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα στο τομέα των εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα γνώρισε την ζωγραφική από τον Αλέξανδρο Παπακωσταντίνου – ζωγράφο και σημερινό διευθυντή του Διεθνούς Μαραθώνιου Κέντρου Εικαστικών Τεχνών που διοργανώνει την πρώτη του ατομική έκθεση – επισφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο τα μέχρι τώρα βήματα του ως εικαστικού καλλιτέχνη

Τα 23 έργα που έχουν επιλεγεί για την έκθεση αναδεικνύουν τις εικαστικές μορφές με τις οποίες καταπιάνεται ο Βασίλης Βλάχος. Την ζωγραφική, την Γλυπτική και την Χαρακτική ενώ ξεχωρίζει ένα μοναδικό ψηφιδωτό έργο – εφαρμογή την οποία διδάχθηκε στην Α.Σ.Κ.Τ.. Το σύνολο των έργων αναδεικνύει τη τεχνική δεινότητα με την οποία κινείται ο δημιουργός, αποτέλεσμα της πραγματικής αφοσίωσης που έχει επιδείξει στην 10ετή σπουδή του στα εκφραστικά μέσα αυτών των εικαστικών μορφών. Το σημαντικό όμως που ξεχωρίζει μαζί με την αφοσίωση στο πινέλο, το καλέμι, το κοπίδι είναι η αφοσίωση στην ανάδειξη του πραγματικού · βαθύτερα από την τυπική εικόνα που αυτό έχει – σε κάθε ένα από τα θέματα που επιλέγει. ΓΓ αυτό άλλωστε μέσα στο έργο του Βασίλη Βλάχου αυτό που τελικά μπορεί να δει κανείς είναι η πραγματικά πλατιά, ανθρώπινη ευαισθησία του.

Μυρτώ Πετάση \ Θεωρητικός και ιστορικός Τέχνης

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter