Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βεβήλωσαν το Εβραϊκό νεκροταφείο Αθηνών με ναζιστικά συνθήματα

Με Ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα άγνωστοι βανδάλισαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, τον εξωτερικό τοίχο του εβραϊκού νεκροταφείου Αθηνών στην περιοχή της Νίκαιας.

«Δεν θα τους φοβηθούμε. Μηδενική ανοχή στο Ναζισμό», τονίζει σε ανακοίνωση του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ).

«Οι οπαδοί των νεοναζιστικών μορφωμάτων ξανακτυπούν και υπενθυμίζουν το μίσος τους εναντίον των Εβραίων», σημειώνει το ΚΙΣΕ, επισημαίνοντας πως «νέο-ναζί βανδάλισαν τους εξωτερικούς τοίχους του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με συνθήματα που χρησιμοποίησαν οι ίδιοι οι ναζί πριν από 80 χρόνια για να εκτοπίσουν εκατομμύρια Εβραίους από τις εστίες τους και να εξοντώσουν 6.000.000 στους θαλάμους αερίων, ανάμεσά τους 60.000 Έλληνες Εβραίους».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας τόνισε σε ανακοίνωση του πως «ο βανδαλισμός του εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με ναζιστικά συνθήματα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους».

Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των θρασύδειλων δραστών διενεργούνται από τις αστυνομικές αρχές.