Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βελόπουλος: Ακροδεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης, πλειοδοτεί υπέρ της αστυνομικής καταστολής

Δεν είναι καθόλου τυχαία η λαϊκή φράση «όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα». Τώρα που οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής βρίσκονται πίσω απ’τις φυλακής τα σίδερα (με εξαίρεση τους Παππά-Λαγό που παίζουν κρυφτούλι με την κυβέρνηση), ποιός θα μπορούσε να αναπληρώσει το κενό; Μα ο Βελόπουλος και το κόμμα του!

Ενώ, λοιπόν, η χώρα βυθίζεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, στην αστυνομοκρατία, την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό, ο Βελόπουλος έρχεται ως (ακρο)δεξιός ψάλτης να αβαντάρει την κυβερνητική πολιτική. Έτσι, με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» βρήκε ευκαιρία να στάξει ρατσιστικό δηλητήριο, κάνοντας ταυτόχρονα πλάτες στο κλίμα αστυνομικής καταστολής και τρομοκρατίας.

Τι είπε ο Βελόπουλος;

Δεν βρήκε ούτε μισή κουβέντα να πει για την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα αλλά, αντίθετα, σαν δεκανίκι του δόγματος «νόμος και τάξη» επιτέθηκε «στην Αριστερά» που «καλεί και συμμετέχει σε πορείες». Μάλιστα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση από τα… ακροδεξιά, κατηγορώντας την ότι αφήνει «να κάνουν διαδηλώσεις αριστεροί και παρακρατικοί και δεν μπορείτε να επιβάλετε την τάξη»!!!

Αναφερόμενος στον – απαράδεκτο – τραυματισμό αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, έβγαλε όλο το ρατσιστικό του δηλητήριο, λέγοντας ότι ο δράστης του περιστατικού ήταν «αλήτης, χουλιγκάνος Αλβανός» (Βεργίνα TV, 10/3/2021). Προφαμώς, το ζητούμενο για τον Βελόπουλο δεν ήταν το ίδιο το γεγονός του τραυματισμού του αστυνομικού, αλλά αν ο δράστης ήταν αλλοδαπός η Έλληνας! Ασφαλώς, για τον νεαρό που ξυλοκόπησαν οι δυνάμεις καταστολής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ούτε λόγος…

Εκμεταλλευόμενος τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού, βρήκε αφορμή για άλλο ένα ρατσιστικό παραλήρημα στο Twitter: «Είχαμε τα δικά μας αναρχοάπλυτα παρακρατικά εγκληματικά στοιχεία, αποκτήσαμε και εισαγόμενα. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει το έγκλημα δίνοντας ιθαγένεια σε κάθε εγκληματία, σε κάθε παραβατικο, ο οποίος έρχεται στη χώρα”μπάχαλο” για να δείρει να κλέψει και να σπάσει».

Σαν καλό μαντρόσκυλο του συστήματος υιοθετεί και στηρίζει την αστυνομική καταστολή στο ΑΠΘ, κάνοντας ουσιαστικά πλάτες στα σχέδια της κυβέρνησης, βάλοντας ενάντια στο φοιτητικό κίνημα. Μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε «παράνομη» την κατάληψη στο ΑΠΘ, κατηγόρησε τους βουλευτές που στάθηκαν αλληλλέγγυοι στους αγωνιζόμενους φοιτητές και ξέρασε το γνωστό του δηλητήριο ενάντια στις «φοιτητικές παρατάξεις εντός των πανεπιστημίων».

Τέλος, είναι φανερό ότι ο Βελόπουλος και το ακροδεξιό του μόρφωμα, παρά τις υποκριτικές αντιπολιτευτικές κορώνες, «κλείνουν το μάτι» στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Αυτό μαρτυρά και η ενόχληση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης από το κάλεσμα του ΚΚΕ σε «οργανωμένη απειθαρχία», την οποία εξέφρασε μέσα στη Βουλή λέγοντας: «Σας κατηγορώ γιατί βγαίνετε και μιλάτε για οργανωμένη απειθαρχία. Τι είναι αυτό;; Αυτό είναι αναρχία».

Είναι προφανές ότι στο πρόσωπο του Βελόπουλου, οι «Μπογδάνοι», οι «Κυρανάκηδες» και οι «Μπάμπηδες», έχουν βρει έναν καλό σύμμαχο…