Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: ΗΠΑ και αντιπολίτευση εντείνουν το βρώμικο πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο

Συνεχίζεται με κάθε τρόπο η επιχείρηση παρέμβασης των ΗΠΑ στο εσωτερικό της Βενεζουέλας, με την Ουάσιγκτον να γνωστοποιεί το νέο της «όχημα» για την επέμβασή της, εις βάρος του λαού της Βενεζουέλας.

Ο Μάικ Πενς επικοινώνησε την Τρίτη με τον πρόεδρο της «Εθνοσυνέλευσης» της Βενεζουέλας – και νέο ηγέτη της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης της χώρας- Χουάν Γουαΐδο (κεντρ. φωτό), για να υπογραμμίσει τον «θαρραλέο ηγετικό του ρόλο» και να του εκφράσει την «σθεναρή υποστήριξη» της Ουάσιγκτον, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Ο Πενς χαρακτήρισε την «Εθνοσυνέλευση» -που είναι το μόνο όργανο που ελέγχει η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα- «τη μοναδική νόμιμη δημοκρατική οντότητα» στη χώρα και υποσχέθηκε στον Γουαΐδο ότι η υποστήριξη της Ουάσιγκτον θα συνεχιστεί, ωσότου «αποκατασταθεί η δημοκρατία» στο κράτος.

Την επομένη της ορκωμοσίας του Νικολάς Μαδούρο και της έναρξης της δεύτερης εξαετούς θητείας του στην προεδρία της Βενεζουέλας, ο Χουάν Γουαΐδο δήλωσε ότι το Σύνταγμα της χώρας τού δίνει το δικαίωμα να αναλάβει εκείνος την εξουσία, επικεφαλής μιας μεταβατικής κυβέρνησης, ώστε να προκηρυχθούν νέες, «ελεύθερες και δίκαιες», εκλογές. Την Κυριακή, συνελήφθη και κρατήθηκε για κάποιες ώρες από στελέχη της Υπηρεσίας Πληροφοριών πριν αφεθεί εντέλει ελεύθερος.

Η επικοινωνία του Πενς με τον Γουαΐδο έγινε την ίδια μέρα που το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο «CNN en Español» μετέδωσε, επικαλούμενο τρεις πηγές που δεν κατονόμασε, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εξετάζει το ενδεχόμενο να αναγνωρίσει ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας τον πρόεδρο της «Εθνοσυνέλευσης». Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο.

Η παρέμβαση Πενς έγινε επίσης την ίδια ημέρα που η «Εθνοσυνέλευση» κάλεσε ανοικτά τους στρατιωτικούς της Βενεζουέλας σε πραξικόπημα, υποσχόμενη «ασυλία»!

Βενεζουέλα: «Παράνομη» η νέα θητεία του προέδρου Μαδούρο λέει η αμερικανόφιλη αντιπολίτευση