Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βενεζουέλα: Σκηνικό έντασης με σόου «ανθρωπιστικής βοήθειας»

Επιμέλεια Ομάδα ¡H.lV.S! //

Με έντονη την πιθανότητα μιας προβοκάτσιας εξελίσσεται, στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία και τη Βραζιλία, η λεγόμενη επιχείρηση «περάσματος της ανθρωπιστικής βοήθειας» (προγραμματιζόταν για τις 23 Φλεβάρη) που αποτελεί το βασικό μοχλό πίεσης, της αντιδραστικής αντιπολίτευση με τη μαριονέτα – αυτοανακηρυχθέντα Πρόεδρο, Χουάν Γκουαϊδό, και τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και αντιδραστικών κυβερνήσεων συμμάχων τους στη Λατινική Αμερική, ενάντια στην εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Την ίδια μέρα, αυτές οι δυνάμεις διοργάνωσαν στη μεθοριακή κολομβιανή πόλη Κούκουτα τη λεγόμενη «φιλανθρωπική συναυλία», με χορηγούς τον Βρετανό μεγαλοκαπιταλιστή Ρίτσαρντ Μπράνσον και βιομήχανους της Κολομβίας, όπου συνέδραμαν 35 περίπου καλλιτέχνες στο όνομα της «αλληλεγγύης στον βενεζουελάνικο λαό που υποφέρει». Μόνο που όλοι αυτοί οι «φιλάνθρωποι» κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι δήθεν προστάτες του λαού, ΗΠΑ και σύμμαχοί τους, έχουν δεσμεύσει λογαριασμούς της Βενεζουέλας στο εξωτερικό, έχουν επιβάλει εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό, μέτρα που οξύνουν τις ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, στα οποία δήθεν νοιάζονται ότι πρέπει να έχει πρόσβαση ο λαός.

Απαντώντας σε αυτήν την υποκρισία, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας διοργάνωσε και εκείνη στα σύνορα συναυλίες και διανομή τροφίμων, ενώ κάλεσε σε μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις στις παραμεθόριες περιοχές και σε όλη τη χώρα για να καταγγείλει τα μέτρα οικονομικού στραγγαλισμού και να απαιτήσει την άρση τους, όπως και τη διενέργεια «διαλόγου για την ειρήνη». Ως γνωστό, η κυβέρνηση δηλώνει ότι αποδέχεται τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών, ωστόσο η αντιδραστική αντιπολίτευση και οι προστάτες της συζητούν μόνο την αποχώρηση της κυβέρνησης Μαδούρο και διενέργεια προεδρικών εκλογών, ενώ η θητεία του νυν Προέδρου, που χαρακτηρίζουν «καταχραστή» και «δικτάτορα», λήγει το 2025.

Πραγματικός στόχος των ΗΠΑ και των πρόθυμων συμμάχων τους, κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής αλλά και της ΕΕ, όπως και παλιότερα (πιο χαρακτηριστική περίπτωση το πραξικόπημα κατά του Τσάβες το 2002) είναι να θέσουν ξανά υπό τον έλεγχό τους τη Βενεζουέλα για τον τεράστιο πλούτο της (πετρέλαιο και άλλα ορυκτά) και συνολικά την περιοχή, όπου τα τελευταία 20 χρόνια έχει αυξηθεί η επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας, των οποίων οι μονοπωλιακοί όμιλοι έχουν ωφεληθεί από τις σχέσεις τους με τη σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση.

Πάντως, για σήμερα 23 Φλεβάρη, που έχει προγραμματιστεί η κινητοποίηση της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, που ισχυρίζεται ότι “1.000.000 «εθελοντές» θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν από πολλά σημεία τη «βοήθεια» από την Κολομβία στη Βενεζουέλα”, ο Βενεζουελανός Πρόεδρος, Ν. Μαδούρο, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να στηθεί σκηνικό έντασης.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι μεταγωγικό αεροπλάνο, που συνοδεύει ο Ελιοτ Εϊμπραμς, ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, μεταφέρει «ανθρωπιστική βοήθεια» που θα έφτανε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κούκουτα το Σάββατο το πρωί. Ο συγκεκριμένος είναι παλιά καραβάνα, ήταν σύμβουλος του Ρέιγκαν και συντόνιζε τη δεκαετία του ’80 τους εγκληματίες Κόντρας στη Νικαράγουα, ενώ εκφράζει πλήρως την αντικομουνιστική υστερία που εξέπεμψε ο Τραμπ στην ομιλία του τη Δευτέρα στο Μαϊάμι, στην έδρα της αντικουβανικής μαφίας.

Στο μεταξύ, η ρωσική κυβέρνηση, βασικός σύμμαχος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, μέσω της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Μαρίας Ζαχάροβα, κατήγγειλε τη μεταφορά Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Κολομβία και προειδοποίησε ότι επίκειται «μια μεγάλη προβοκάτσια από την πλευρά των ΗΠΑ». Έδωσε επίσης την πληροφορία ότι γίνονται κινήσεις από τις ΗΠΑ για αγορά όπλων που θα κατευθυνθούν στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και προειδοποίησε ότι «αν επιχειρηθεί στρατιωτική επέμβαση θα επιδεινωθεί η ένταση στον κόσμο».

Στις «κινητοποιήσεις για την αξιοπρέπεια», που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα, καλεί και το ΚΚ Βενεζουέλας και μαζί με άλλες οργανώσεις, που ζητάνε ριζικές αλλαγές και αποφασιστικά μέτρα αντιμετώπισης των λαϊκών προβλημάτων, έχουν συγκροτήσει «Επιτροπές του Λαού ενάντια στην ξένη ιμπεριαλιστική επέμβαση» και «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του».

Στις 21-Φεβ, έγινε στο Καράκας, η Πανεθνική Συνδιάσκεψη του [FNLCT] Εθνικού Μετώπου για την Πάλη της Εργατικής Τάξης, όπου πρωτοστατούν οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, όπου διατρανώθηκαν η αντίθεση του ταξικού εργατικού κινήματος στο πραξικόπημα των ιμπεριαλιστών και η αποφασιστικότητα για αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

|> (πηγή)

Στο μεταξύ το telesurtv.net στις 20-Φεβ με τίτλο «Venezuela: La casa de la dignidad» / Βενεζουέλα: Υπόθεση Αξιοπρέπειας αναφέρεται σε «Μια από τις πιο άθλιες μορφές πλαγιοκόπησης  στην ιστορία της Λατινικής Αμερικής (που) είναι ο θλιβερός ρόλος της Κολομβίας σε αυτή την λοιδορία», γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Ασυνήθιστος και παράλογος στρατιωτικός ακροβολισμός» εξαπλώνεται (περι)κυκλώνοντας τη Βενεζουέλα από όλες τις πάντες, με τους ανά τον κόσμο θεατές εν είδει ρωμαϊκού τσίρκου να στοιχηματίζουν για το πώς θα ξεκινήσει το πατιρντί: Μια καλολαδωμένη μηχανή (χειραγώγησης) της παγκόσμιας κοινής γνώμης, (που) πείθεται ότι έφτασε η ώρα των κανονιών και των κανονιοφόρων.

Αυτή η θρασεία περικύκλωση της Βενεζουέλας, της κλέβει τη λαϊκή της περιουσία -που τη βγάζει στο εξωτερικό, παρεμποδίζοντας και την παροχή των βασικών εισροών, μποϊκοτάροντας τα δίκτυα ενέργειας / τηλεπικοινωνιών και πολλά ακόμη και όλ’ αυτά με το μανδύα μια ψευδεπίγραφης «ελευθερίας».

Η συσκότιση είναι συνολική με τα ΜΜΕ να προσπαθούν να πείσουν ότι μια χώρα που ακολουθεί θαρραλέα τη χαραγμένη της πορεία, «καίγεται» απελπισμένα για «ανθρωπιστική βοήθεια».

Ας κοιτάξουν καλύτερα αυτοί οι καλοθελητές τις δικές τους κοινωνικές ανισότητες με τα παιδιά τους που πεθαίνουν από την πείνα και την πολιτική αντιπολίτευση που ξεπλένεται με σφαίρες και ξένους πολιτικούς προστάτες, αντί «να προσφέρουν» … «ανθρωπιστική βοήθεια». Τα ΜΜΕ ορκίζονται πως μόνο η ανάπτυξη αεροσκαφών και κανονιοφόρων πλοίων θα «βοηθήσει» τους Βενεζουελάνους, λέγοντας και ασύστολα ψέματα πως δήθεν, μετά από χρόνια οικονομικού αποκλεισμού, άφθονου χρήματος για μποϊκοτάζ των επενδύσεων και των παροχών στο λαό, δήμευσης πόρων στο εξωτερικό, οι οικονομικές δυσκολίες της χώρας οφείλονται στον πρόεδρο Nicolás Maduro…

Σήμερα ξέρουμε πολύ καλά ότι ο διοργανωτής της υποτιθέμενης ανθρωπιστικής συναυλίας στην Cúcuta είναι ένας μισθοφόρος της Κολομβιανής Πολεμικής Αεροπορίας. Η όλη παράσταση είναι μέρος μιας στρατιωτικής επιχείρησης έτοιμη να δημιουργήσει το απαραίτητο casus belli για να διεισδύσουν στρατιωτικά και με τη βία στο ιερό έδαφος της Βενεζουέλας,  αναγκάζοντας το λαό της, την κυβέρνηση και τον στρατό της να λάβουν αμυντικά μέτρα.

Η προφανής δυσαναλογία μεταξύ της προβαλλόμενης «ανθρωπιστικής βοήθειας» των 20.000.000$ στην Cúcuta  και των πάνω από 30.000.000.000$ (30 δις)  που έκλεψαν απ’ τα κρατικά ταμεία με διάφορους τρόπους, προσβάλει την αξιοπρέπεια του λαού της Βενεζουέλας και ο πρόεδρος Maduro πολύ σωστά είπε ότι «η Βενεζουέλα δεν είναι και δεν θα γίνει ζητιάνος κανενός».

Θλιβερός και αισχρός ο ρόλος της Κολομβίας, που προσβάλει την ιστορία της Λατινικής Αμερικής γιατί όταν το 2002, εκδηλώθηκε στη Βενεζουέλα το πραξικόπημα, ήταν αυτός ο λαός που προστάτευσε εκείνο το πολιτικό μοντέλο, ανέτρεψε το δικτάτορα – αυτοαποκαλούμενος πρόεδρο και σε λιγότερο από 48 ώρες ήρθαν τα πάνω κάτω. Οι λαοί μπορούν όταν το θέλουν!

(παρένθεση / ΣΣ  |> αναφέρεται στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 11-Απρ-2002, κατά του Τσάβεζ που επέστρεψε θριαμβευτικά με συντριπτική λαϊκή υποστήριξη και κινητοποίηση, βοηθούμενος και από τις ΕΔ. Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν η CTV -Confederación de Trabajadores de Venezuela «κάλεσε» γενική απεργία. Πηγαίνοντας στο σήμερα είναι προφανές πως ο Μαδούρο δεν έχει τα εκατομμύρια υποστηρικτών που είχε χρησιμοποιήσει ο Τσάβες για να αποτρέψει την ανατροπή του, όταν κατάφερε να μειώσει τα ποσοστά απόλυτης φτώχειας από το 40% στο 7.3% και να προσφέρει ένα στοιχειώδες κράτος πρόνοιας για εκατομμύρια εξαθλιωμένους)

(ξαναγυρνώντας στο telesurtv.net / «Venezuela: La casa de la dignidad») – Αντίθετα, αυτή η Κολομβία που έχει ένα όνομα, χάρη σε έναν Βενεζουελάνο ονόματι Francisco de Miranda που απελευθερώθηκε, από έναν Βενεζουελάνο τον Simón Bolívar, και που είχε την ευκαιρία να ζήσει ειρηνικά μέσω του εκλεκτού μας τέκνου Hugo Chávez, αυτή λοιπόν η Κολομβία, για «ευχαριστώ», πέρασε με νόμο το λαθρεμπόριο των στρατηγικών πόρων της Βενεζουέλας, έχοντας τώρα μια δουλική κυβέρνηση που φτάνει (πέφτει) σε νέα, πρωτόγνωρα επίπεδα αναξιότητας και ιστορικής ντροπής.

Η τανάλια κλείνει σφιχτά γύρω από τη τη Βενεζουέλα, με ισχυρό ψυχολογικό πόλεμο που βασίζεται στη στρατιωτική απειλή και αποσκοπεί στην άλωση της αφοσίωσης του στρατού. Πουλάνε στον κόσμο την ψευδαίσθηση ότι μια προδοσία που διευκολύνει τη σύλληψη και την παράδοση του προέδρου Maduro θα αποτρέψει την εισβολή και τη βία. Η ιστορία της Λιβύης μας φωνάζει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ψευδές.

Η υποθετική απώλεια του προέδρου Maduro θα είναι μόνο η αρχή μιας ευρείας κατά μέτωπο επίθεσης στην τεράστια κληρονομιά της Μπολιβαριανής επανάστασης και την εξόντωση όλων των ηγετών της.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας Samuel Moncada στην OEA, κατήγγειλε το σχέδιο των ΗΠΑ λέγοντας: «Σκοπός αυτής της συνάντησης σήμερα είναι να ειπωθεί ότι “δεν μπορούμε να κάνουμε εκλογές στη Βενεζουέλα και θα πρέπει να αφήσουμε μια μαριονέτα για πολλά χρόνια”, γιατί όπως ακούσαμε εδώ όλα τα κακά του συστήματος έχουν να κάνουν με τον τσαβισμό, άρα αυτός πρώτα θα πρέπει να χτυπηθεί και να ανατραπεί… όλες οι εκλογές ήταν κακές, ήταν τρομερές, εκτός από εκείνες που κέρδισαν κάποιοι στην εθνοσυνέλευση. Υπέροχα! Μήπως συνειδητοποιώντας τη φάρσα; κουβέντα να γίνεται γιατί ό,τι πραξικόπημα κι αν επιχειρήσατε απέτυχε».

Οι έμποροι του πολέμου πρέπει να γνωρίζουν ότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Η ηγεμονία των ΗΠΑ-ΕΕ στον κόσμο ζει το τελευταίο της κεφάλαιο. Ολόκληρη η ανθρωπότητα έχει τα μάτια της στραμμένα πάνω μας

Ο Πρόεδρος Maduro δήλωσε:

«Ο δρόμος για την επίλυση της τρέχουσας σύγκρουσης στη Βενεζουέλα θα είναι ο τρόπος επίλυσης όλων των συγκρούσεων στον κόσμο από δω και πέρα.

Παραμένει να δούμε αν οι εμπλεκόμενες δυνάμεις θα ανεχτούν τη χαοποίηση της διεθνούς τάξης ακριβώς όταν είναι καιρός να αναλάβουν ηγετικό ρόλο (στην αντίθετη κατεύθυνση)».

Όσον αφορά τη Βενεζουέλα, εξακολουθεί να ισχύει η φράση του Σιμόν Μπολίβαρ, ​​προς τον αυθάδη εκπρόσωπο των ΗΠΑ, John Baptist Irvine στις 7-Οκτ- 1818: «Φαίνεται ότι προσπαθείτε να με αναγκάσετε να εναλλάξω τις προσβολές: δεν θα το κάνω, αλλά σας διαβεβαιώνω πως, δεν θα σας επιτρέψω να προσβάλλετε ή να περιφρονείτε την κυβέρνηση και τα δικαιώματα του λαού της Βενεζουέλας. Τα υπερασπιστήκαμε εναντίον της Ισπανίας, που μας μακέλεψε, έτσι θα κάνουμε και με όλους τους άλλους …εναντίον και ολόκληρου του κόσμου, αν ολόκληρος ο κόσμος μας προσβάλλει».

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog