Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχέδιο ανάπτυξης ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με συμμετοχή και της Ουκρανίας στα σύνορα της Βενεζουέλας

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Αμε­ρι­κα­νι­κά σχέ­δια για την ανά­πτυ­ξη  στρα­τευ­μά­των ειδι­κών δυνά­με­ων, και εξο­πλι­σμού κοντά στα σύνο­ρα της Βενε­ζου­έ­λας καταγ­γέλ­λει το Ρωσι­κό Υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών. “Πρό­κλη­ση μεγά­λης κλί­μα­κας  που οργα­νώ­νε­ται από τις ΗΠΑ ανα­μέ­νε­ται να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στα σύνο­ρα της Βενε­ζου­έ­λας”, δήλω­σε η εκπρό­σω­πος του Ρωσι­κού Υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμ­φω­να με τη δήλω­ση, τα σχέ­δια των ΗΠΑ για παρο­χή ανθρω­πι­στι­κής βοή­θειας στη Βενε­ζου­έ­λα θα μπο­ρού­σαν να οδη­γή­σουν σε συγκρού­σεις και να δημιουρ­γή­σουν ένα πρό­σφο­ρο πρό­σχη­μα για μια στρα­τιω­τι­κή δρά­ση στη χώρα.

“Η εξέ­λι­ξη των γεγο­νό­των στη Βενε­ζου­έ­λα έχει φτά­σει σε ένα κρί­σι­μο σημείο, όλοι το κατα­λα­βαί­νουν αυτό.

Στις 23 Φεβρουα­ρί­ου πρό­κει­ται να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί μια επι­κίν­δυ­νη μεγά­λης κλί­μα­κας πρό­κλη­ση, οργα­νω­μέ­νη από την ηγε­σία των ΗΠΑ μέσω της διέ­λευ­ση των συνό­ρων της Βενε­ζου­έ­λας με την λεγό­με­νη ανθρω­πι­στι­κή συνο­δεία, η οποία μπο­ρεί να οδη­γή­σει σε συγκρού­σεις μετα­ξύ υπο­στη­ρι­κτών και αντι­πά­λων, απο­τε­λώ­ντας ένα πρό­σφο­ρο πρό­σχη­μα για στρα­τιω­τι­κή δρά­ση για την απο­μά­κρυν­ση του σημε­ρι­νού νόμι­μου προ­έ­δρου από την κυβέρ­νη­ση”, ανέ­φε­ρε η Ζαχάροβα.

Πρό­σθε­σε ότι η Ρωσία έχει πλη­ρο­φο­ρί­ες ότι οι ΗΠΑ σκο­πεύ­ουν να ανα­πτύ­ξουν ειδι­κές δυνά­μεις και εξο­πλι­σμό κοντά στα σύνο­ρα της Βενεζουέλας.

“Έχου­με απο­δεί­ξεις ότι οι δυνά­μεις των ΗΠΑ και οι σύμ­μα­χοί τους στο ΝΑΤΟ εργά­ζο­νται για να συγκε­ντρώ­σουν  μεγά­λο αριθ­μό όπλων και πυρο­μα­χι­κών σε μια χώρα της Ανα­το­λι­κής Ευρώ­πης για τη μετέ­πει­τα μετα­φο­ρά τους στις δυνά­μεις της αντι­πο­λί­τευ­σης της Βενε­ζου­έ­λας “, τόνι­σε ο Ζαχάροβα.

Επι­ση­μαί­νει ότι υπάρ­χει επί­σης μια Ουκρα­νι­κή συμ­με­το­χή στο σχέ­διο για την πρό­κλη­ση της σύγκρουσης.

“Υπάρ­χει επί­σης ένα ακό­μη Ουκρα­νι­κό ίχνος σε αυτό το τερα­τώ­δες σχέ­διο. Συγκε­κρι­μέ­να, πρό­κει­ται να εμπλα­κεί και η κρα­τι­κή εται­ρεία Antonov, όσο μπο­ρού­με να κατα­λά­βου­με “, τόνι­σε η Ζαχάροβα.

Θυμί­ζου­με πως τα αερο­πλά­να Antonov είναι τα μεγα­λύ­τε­ρα εμπο­ρι­κά αερο­πλά­να στον πλα­νή­τη και μπο­ρούν να μετα­φέ­ρουν τερά­στιες ποσό­τη­τες εμπο­ρευ­μά­των, άρα και όπλων.

Η λεγό­με­νη ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια και συνο­δεία ανα­μέ­νε­ται να επι­χει­ρή­σει να εισέλ­θει στη Βενε­ζου­έ­λα στις 23 Φεβρουα­ρί­ου. Η κατά­στα­ση βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη και η ώρα της σύγκρου­σης πλησιάζει.

_________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο