Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βιβή Δάγκα: Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ «επιλέγονται» με βάση τους καθημερινούς αγώνες που δίνουν

«Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ “επιλέγονται” με βάση τους καθημερινούς αγώνες που δίνουν στα Σωματεία και τους Συλλόγους Γυναικών. Είναι συνδικαλιστές που δίνουν μάχη στη ΛΑΡΚΟ, στην COSCO και σε άλλους κρίσιμους χώρους δουλειάς», σημείωσε η Βιβή Δάγκα, βουλευτής του ΚΚΕ, το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Συνέχισε λέγοντας πως οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δίνουν τη μάχη για να υπερασπιστούν τα σπίτια του λαού κόντρα σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που στηρίζει τα συμφέροντα των τραπεζών και των funds. Είναι γυναίκες που παλεύουν για τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών σε αντιπαράθεση με τις πολιτικές της ΕΕ.

Σχολίασε τις απαράδεκτες δηλώσεις του Δ. Παπανώτα, υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως αποτελούν μνημείο μισογυνισμού και ταυτόχρονα αθωώνουν την ΕΕ που καταδικάζει τις γυναίκες σε μια εργασιακή ζούγκλα.

Σε αυτό το σημείο της συζήτησης παρενέβη ο δημοσιογράφος Κ. Παπαχλιμίντζος για να αναφέρει πως νομίζει ότι στην ΕΕ έχουν γίνει πολλά για τις γυναίκες τα τελευταία χρόνια.

Με αφορμή τον προβληματισμό του δημοσιογράφου Κ. Παπαχλιμίντζου, η Β. Δάγκα συνέχισε την παρέμβασή της καυτηριάζοντας την πολιτική της ΕΕ που, πέρα από υποκριτικά ψηφίσματα και Οδηγίες, στον πυρήνα της πολιτικής για την «αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών» έχει, ακόμα και για αυτό το ζήτημα, τη λογική κόστους – οφέλους, αφού φτάνει στο σημείο να κοστολογεί πόσα δισ. ευρώ στοιχίζει στα αστικά κράτη και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους η υγειονομική περίθαλψη των κακοποιημένων γυναικών, η νομική τους στήριξη, η απουσία τους για ορισμένες μέρες από την εργασία.

Σε επόμενο σημείο της συζήτησης ανέφερε πως η σύνθεση των ψηφοδελτίων των κομμάτων του συστήματος εκφράζει τη συμφωνία τους με την πολιτική της ΕΕ. Άρα το κρίσιμο μπροστά στις ευρωεκλογές είναι αν θα ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που εκφράζει τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες που αντιστρατεύονται τις πολιτικές της ΕΕ-φυλακής των λαών.

Τέλος, ανέφερε πως απέναντι σε ένα σύστημα που μας κάνει να αγωνιούμε και να νιώθουμε ανασφάλεια σε κάθε πλευρά της κοινωνικής μας ζωής, «οξυγόνο» και αγωνιστική αισιοδοξία δίνεται από τις καθημερινές σπίθες αγωνιστικής διεκδίκησης, από τις απεργιακές συγκεντρώσεις, τις κινητοποιήσεις των εργατών της ΛΑΡΚΟ κ.λπ. Ακριβώς, αυτή η σπίθα της αγωνιστικής διεκδίκησης μπορεί να εκφραστεί και να ενισχυθεί με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στους αγώνες και τις κάλπες των ευρωεκλογών.

 

Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι: «Ωδή στην Επανάσταση»