Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: Οι χριστιανοδημοκράτες ζητούν να καταστραφεί το ιστορικό μνημείο του Ερνστ Τέλμαν στο Βερολίνο

Σε μια προκλητική απόπειρα να συνδέσει τον κομμουνισμό με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η τοπική παράταξη της «Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης» (CDU) στο Βερολίνο εξέφρασε την επιθυμία της να καταστρέψει το μνημείο που είναι αφιερωμένο στον Γερμανό κομμουνιστή επαναστάτη Ερνστ Τέλμαν.

Τοπικοί βουλευτές του CDU έχουν ήδη καταθέσει ψήφισμα στην τοπική Βουλή που τιτλοφορείται «Καμία τιμή στους εχθρούς της δημοκρατίας – διαλύστε το μνημείο του Ερνστ Τέλμαν», έχοντας μάλιστα υποσχεθεί να δωρίσουν το ποσό που θα προκύψει από την πώληση του λιωμένου μετάλλου στα θύματα του πολέμου.

Η αντικομμουνιστική αυτή πρωτοβουλία στοχεύει αφενός στο να συνδέσει τον Τέλμαν και την κομμουνιστική ιδεολογία με την πολιτική της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας και, αφετέρου, να συκοφαντήσει τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό ως «αντιδημοκρατική» και «δεσποτική» ιδεολογία.

Σημειώνεται ότι το ύψους 14 μέτρων χάλκινο μνημείο του θρυλικού αντιφασίστα ηγέτη βρίσκεται στο ομώνυμο πάρκο, στην περιοχή Πρενζλάουερ Μπεργκ του Ανατολικού Βερολίνου. Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο σοβιετικό γλύπτη Λεβ Εφίμοβιτς Κέρμπελ μεταξύ του 1981 και του 1986, όταν και τοποθετήθηκε στο σημείο.

Πηγή: idcommunism.com

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων