Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για γέλια ή για κλάματα; αντικλεπτικά για παιδικά γάλατα και …σαρδέλες

Το κεφάλαιο, προϊούσης και της made in China τεχνολογίας εξοπλίζει τα ακριβά προϊόντα του με διάφορα αντικλεπτικά –το μόνο που δε βρέθηκε ακόμη είναι immobilizer για τον άνθρωπο (ας θυμηθούμε και το “θρυλικό” Πουτ δε κοτ νταουν /Put the kot down slowly + Πούλ οβερ δε γαιδάρ _ Pull over the gaidar…)

Οι αντικλεπτικές κονκάρδες γνωστές, ρούχων …αξεσουάρ μόδας μπουκαλιών (ακριβές κολόνιες κλπ) η “οπτική” –αυτή ίδια με τις άλλες είναι αλλά λειτουργεί ψυχολογικά με τα δύο μάτια 👀 που σε κοιτάνε, η “εκδικητική” (μελάνης EAS –κάποτε την έβαζαν μόνο στη μεταφορά χρημάτων, τώρα εξελιγμένη ακόμη και σε πουκάμισα …με την κρυφή αμπούλα να πιτσιλάει όχι μόνο το ρούχο, αλλά και τη φάτσα του επίδοξου με ανεξίτηλο μαύρο)

(η είδηση…)

Μετά τις ντροπιαστικές εικόνες με την τοποθέτηση αντικλεπτικών συσκευών στα βρεφικά γάλατα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ, σειρά πήραν οι σαρδέλες!!! Μάρκετ –σσ. αναφέρεται και το όνομα, έβαλε αντικλεπτικά στις σαρδέλες του 1,43 ευρώ!

Και αν το βρεφικό γάλα είναι –λέμε τώρα, ένα ακριβό προϊόν που εμπορικές αλυσίδες ενώ θησαυρίζουν «ανησυχούν» μήπως κλαπεί από απεγνωσμένους γονείς που δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους, αναρωτιόμαστε ποιο είναι το επιχείρημα των Σούπερ Μάρκετ για την … ταπεινή σαρδέλα;

(εδώ γελάνε -18 Νοέμβρη)

Υποκριτές και λαϊκιστές, χαρακτήρισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλοστή του ανάρτηση στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την επίθεση σε βάρος του για την τοποθέτηση αντικλεπτικών σε βρεφικά γάλατα.

Ειδικότερα, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις, ανήρτησε παλαιότερο tweet της Μαρίας Δεναξά από το 2016 στο οποίο η δημοσιογράφος, ένα χρόνο μετά τα capital controls, επέκρινε την πρακτική που ακολουθούνταν στα σούπερ μάρκετ να τοποθετούνται αντικλεπτικά σε κονσέρβες με σαρδέλες και γαύρους…

Νωρίτερα ο πολυμήχανος «γραφικός» της ΝΔ για τα αντικλεπτικά στα βρεφικά γάλατα είχε δηλώσει: Φυσιολογικό να τα κλειδώνουν, προστατεύουν την περιουσία τους κάνοντας λόγο για φαινόμενο που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, όπως “Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία που γίνεται το ίδιο” –και το χαβά του …Όποιος ψώνιζε την περασμένη εβδομάδα από το καλάθι του νοικοκυριού ήταν κερδισμένος κατά 12%”, είπε.

Βρε ουστ απανταχού κοπρόσκυλα (σσ. καμιά σχέση με τα συμπαθή τετράποδα)…

 

Εμείς –αφού γελάσαμε πικρά με την παραπάνω κατάντια των αστών (διαχειριστών και μη της εξουσίας) απλά θυμίζουμε τα λόγια του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη συνάντησή του (23/11) με εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους και σχολίασε τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Ο κύριος Μητσοτάκης αντί να ειρωνεύεται με τις μπούρδες για το χαβιάρι, όλους εκείνους που αμφισβητούν τοκαλάθι του νοικοκυριού τουκαι συνολικά την αντιλαϊκή του πολιτική, καλά θα κάνει να πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας, να αυξήσει τους μισθούς και τις συντάξεις, να σταματήσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, να ανοίξει τη ΛΑΡΚΟ, να την εκσυγχρονίσει, σε ενιαία λειτουργία, με όλους τους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα. Να σταματήσει αυτό το έγκλημα για την οικονομία της χώρας, για τη λαϊκή περιουσία, για τους εργαζόμενους”.

Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη και την αμέριστη στήριξη του Κόμματος προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, μέσα κι έξω από τη βουλή, για την συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας με πλήρη δικαιώματα –είχε προηγηθεί επερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή. Πέρα από τη μάχη στο «ιερό πεζοδρόμιο» (9-Νοέμβρη)

Ο Μαρξ και η αισθητική, του Μιχαήλ Λίφσιτς