Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός (ΚΚΕ): Οι καπιταλιστές παίρνουν τα σπίτια του λαού με νόμους ΣΥΡΙΖΑ — ΝΔ (VIDEO)

Κανέ­νας δεν πρέ­πει να φοβά­ται, μπο­ρού­με να απο­τρέ­ψου­με τους πλει­στη­ρια­σμούς, να διεκ­δι­κή­σου­με αυξή­σεις, να τους κάνου­με τη ζωή δύσκο­λη όπως κάνουν δύσκο­λη την καθη­με­ρι­νό­τη­τα του λαού τόνι­σε ο Νίκος Σοφια­νός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώ­ντας το βρά­δυ της Τετάρ­της στην ΕΡΤnews. 

Ειδι­κά για τους πλει­στη­ρια­σμούς σημεί­ω­σε ότι παλιά έλε­γαν ότι οι κομ­μου­νι­στές θα πάρουν τα σπί­τια τονί­ζο­ντας ότι τα σπί­τια τα παίρ­νουν οι καπι­τα­λι­στές με το νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο που δια­μόρ­φω­σαν οι κυβερ­νή­σεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Ανα­φε­ρό­με­νος στην ταύ­τι­ση στρα­τη­γι­κών πολι­τι­κών επι­λο­γών μετα­ξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τόνι­σε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφί­σει το 50% των νομο­σχε­δί­ων της ΝΔ και το 80% ψήφι­σε το ΠΑΣΟΚ. Πρό­σθε­σε ότι από κοι­νού ψήφι­σαν τη μονι­μο­ποί­η­ση του ειδι­κού φόρου στα καύ­σι­μα, την έντα­ξη της Σου­η­δί­ας και της Φιλαν­δί­ας στο ΝΑΤΟ, στη­ρί­ζουν τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο μέσω των ΝΑΤΟι­κών απο­στο­λών και την παρα­χώ­ρη­ση των ναυ­πη­γεί­ων Ελευ­σί­νας στην ONEX.

Οπως υπο­γράμ­μι­σε αυτή η στρα­τη­γι­κή ταύ­τι­ση είναι δυνα­τόν να οδη­γή­σει σε κυβερ­νη­τι­κές συνερ­γα­σί­ες ακό­μα από τις πρώ­τες εκλο­γές προ­σθέ­το­ντας ότι «πολ­λά έχουν δει τα μάτια μας» με κυβερ­νή­σεις συνερ­γα­σί­ας και αυτο­δύ­να­μες αλλά η κατά­στα­ση πάει από το κακό στο χειρότερο.

Για τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο τόνι­σε ότι ο λαός μας δεν έχει καμιά δου­λειά με το μακε­λειό του ΝΑΤΟ και της Ρωσί­ας στις πεδιά­δες της Ουκρα­νί­ας και ότι είναι αντί­θε­τος με την απο­στο­λή πολε­μι­κού οπλι­σμού στον Ζελέν­σκι και μάλι­στα από τα νησιά.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο