Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για το κράτος δολοφόνο Ισραήλ «Δεν υπάρχουν αθώοι στη λωρίδα της Γάζας»

«Δεν υπάρχουν αθώοι στη λωρίδα της Γάζας. Όλοι συνδέονται με τη Χαμάς» δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, κληθείς να σχολιάσει τις 30 (πρόσφατες) εν ψυχρώ δολοφονίες Παλαιστινίων (ανάμεσά τους και παιδιά) κατά τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις Παλαιστινίων  στο πλαίσιο της «Πορείας της Μεγάλης Επιστροφής»  για το δικαίωμα επαναπατρισμού των Παλαιστινίων προσφύγων.

Ο ακροδεξιός Αβιγκντορ Λίμπερμαν ανασκεύασε τη δήλωση έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις αντικαθιστώντας το «αθώοι» με το «αφελείς». Όμως οι κατά καιρούς δηλώσεις του (Οι Ισραηλινοί στρατιώτες ελεύθεροι σκοπευτές αξίζουν μετάλλια για τις δολοφονίες Παλαιστινίων) είναι αποκαλυπτικές για τις δολοφονικές προθέσεις του Ισραήλ έναντι του αγώνα των Παλαιστινίων.

Άλλωστε πλην της κατακραυγής της κοινής γνώμης και της έκφρασης αλληλεγγύης που αναγκάζει σε τέτοιες ανασκευές. τίποτε δε σταματά το κράτος τρομοκράτη. Η κλιμακούμενη κατοχική βία του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων γίνεται με τις “πλάτες” των ΗΠΑ, της ΕΕ και της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ, αλλά και κυβερνήσεων όπως η ελληνική. Και τον ΟΗΕ, όταν δεν εξισώνει το θύμα με το θύτη, να περιορίζεται σε χλιαρές αντιδράσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 30 Παλαιστίνιους, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τη δημιουργία βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους.

«Αφορμή για το νέο μακελειό αποτέλεσαν οι κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι παλαιστινιακές οργανώσεις, με αίτημα την επιστροφή των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στις εστίες τους. Οι διαδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 15 Μάη, με τη μέρα μνήμης για την 70ή επέτειο της «Νάκμπα» (Καταστροφή) του 1948, τότε που με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, εκατομμύρια Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τη γη τους. Αναμφισβήτητα, την οργή των λαϊκών ανθρώπων έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ στις 6/12/2017 να προχωρήσει στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και το επόμενο διάστημα να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ, αμφισβητώντας το καθεστώς της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, που ανέκαθεν οι Παλαιστίνιοι διεκδικούσαν για πρωτεύουσα του δικού τους κράτους. Η απόφαση αυτή των ΗΠΑ δρα ενισχυτικά στην κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ, όχι μόνο απέναντι στους Παλαιστίνιους, αλλά και σε άλλους λαούς της περιοχής, στο πλαίσιο της αναδιανομής των σφαιρών επιρροής που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα σε ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα και κράτη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση των ΗΠΑ και οι δολοφονίες Παλαιστινίων τα τελευταία 24ωρα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Τουρκίας, που θέλει να κατοχυρωθεί ως ηγέτιδα δύναμη και «προστάτης» των μουσουλμάνων της περιοχής. Αλλά και οι όποιες διαφοροποιήσεις Γερμανίας, Γαλλίας και άλλων σε σχέση με την απόφαση των ΗΠΑ, οι κατά καιρούς επικρίσεις για την επέκταση των ισραηλινών εποικισμών, δεν έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση των Παλαιστινίων, αλλά με την προώθηση των δικών τους γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων στην περιοχή. Κανένας πόνος δεν τους έπιασε για τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού, για την επιστροφή των προσφύγων, για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και κυρίαρχου κράτους» (Ριζοσπάστης).