Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για 140.000 πλειστηριασμούς δεσμεύτηκε η κυβέρνηση στο Eurogroup

Για 140.000 πλειστηριασμούς για τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να διασφαλιστούν οι τραπεζικοί όμιλοι, έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση στο Eurogroup, επιβεβαιώνοντας ότι το «τέλος των μνημονίων» αποτελεί έναν ακόμη κυβερνητικό μύθο.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών προσπάθησαν βέβαια να διαψεύσουν ότι υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς λέγοντας ότι δεν αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας.

Όντως, η επίσημη ανακοίνωση του Eurogrοup δεν κάνει αναφορά σε συγκεκριμένο αριθμό πλειστηριασμών, αφού συνήθως μια συμφωνία εξειδικεύεται με τα συνοδευτικά κείμενα όπως η «Έκθεση Συμμόρφωσης» όπου υπάρχει και η σχετική πρόβλεψη.

Τι ακριβώς ζητάνε οι Ευρωπαίοι; Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα πρέπει να έχουν γίνει 130.000 πλειστηριασμοί! Για φέτος προβλέπονται μόλις 10.000, στόχος φιλόδοξος όπως εκτιμούν λόγω των αλλεπάλληλων καθυστερήσεων. Οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών σημειώνουν, μάλιστα, ότι ακριβώς λόγω αυτών των προβλημάτων, από το Μάρτιο και μετά θα πρέπει να ανέβει ο ρυθμός των πλειστηριασμών στους 1.000 το μήνα, για να φτάσουμε στις 2.000 μηνιαίως το τελευταίο τρίμηνο του 2018, δηλαδή λίγο πριν μπούμε στο «καυτό» 2019 που μαζί με την αύξηση του αριθμού των πλειστηριασμών σε 40.000 ετησίως, περιμένουν τα «τσεκούρια» στις συντάξεις και πιθανώς η πρόωρη μείωση του αφορολογήτου.

Ταυτόχρονα και προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα πλιατσικολογήσει στο βιός των εργαζομένων, αποφάσισε να στήσει ασπίδα προστασίας γύρω από τα συμβολαιογραφεία με αυξημένες περιπολίες των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Αστυνομικοί προς κυβέρνηση: Δε θα πάρουμε εμείς τα σπίτια του λαού